I després

GXI A L’ASSEMBLEA DE L’ANC A GRANOLLERS

Compartiu aquesta història

Guíxols per la Independència de l’ANC va assistir a la V Assemblea General Ordinària (AGO) que l’Assemblea Nacional Catalana va celebrar al Pavelló poliesportiu de Granollers amb més de setanta periodistes acreditats, dels quals una desena provenien de mitjans d’internacionals.

Segons informen en la seva nota, l’acte, que va aplegar uns 4000 socis de l’Assemblea, s’emmarca dins la campanya pel Referèndum d’independència, i es planteja com el primer gran acte del Sí. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i destacats membres de la societat política hi varen assistir per donar una empenta al sobiranisme de les entitats.

El full de ruta que es va aprovar conté una ponència política que preveu tant el referèndum com la declaració d’independència en cas “d’impediment coercitiu” per part de l’Estat espanyol. També es va presentar el proper 11S en el que el punt clau de la mobilització serà la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el Carrer d’Aragó, a Barcelona.

Jordi Sánchez va tancar l’acte tot dient: “Votarem i ens mobilitzarem quan calgui i el que calgui”, i el compromís que “si cal, dormirem davant del Parlament de Catalunya” per a que “els nostres representants puguin debatre i aprovar les lleis que ens duguin al referèndum i a la independència”.

En aquest sentit Guíxols per la Independència ha anunciat que estaran novament mobilitzats i han informat que arrel de la citació com a investigats (imputats) de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell (8 de maig), i dels membres de la mesa Anna Simó (8 de maig), Lluís Coromines, Ramona Barrufet (12 de maig) i Joan Josep Nuet (23 de maig), davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusats de cometre els delictes de desobediència i prevaricació, “por su contumaz y obstinada voluntad de incumplir”, estan organitzant desplaçaments a Barcelona en bus, en cadascun d’aquests dies i a un preu de 5€ per dia. Per fer la reserva cal adreçar un correu a guixols@assemblea.cat o passar pel local social de les Galeries sant Joan.

El més llegit

I després