I després

Guíxols des del Carrer explica que “el govern tomba una proposta en la lluita contra l’emergència climàtica”

Guíxols des del Carrer explica que “el govern tomba una proposta en la lluita contra l’emergència climàtica”

Compartiu aquesta història

A continuació podeu llegir l’escrit íntegre enviat per Guíxols des del Carrer en el qual expliquen que “la majoria de govern no vol impulsar una Comunitat Energètica Local, una moció de Guíxols des del Carrer-ECP recolzada per tota l’oposició”.

El govern tomba una proposta en la lluita contra l’emergència climàtica

La majoria de govern no vol impulsar una Comunitat Energètica Local, una moció de Guíxols des del Carrer-ECP recolzada per tota l’oposició

Les Comunitats Energètiques Locals s’estan demostrant com un instrument vàlid alhora de fer front a l’oligopoli elèctric, principalment perquè els seus beneficis no es destinen als dividends dels accionistes, sinó que són per generar beneficis ambientals i socioeconòmics per a la pròpia comunitat. És la pròpia ciutadania qui ostenta el control d’aquest operador de manera que en garanteix la seva autonomia, a la vegada que promou una democratització energètica a nivell local.

En aquest sentit, Guíxols des del Carrer-ECP plantejava constituir un grup de treball sobre energia local que, amb els serveis d’una consultoria energètica externa, comencés a treballar en tres línies d’actuació:

-Impulsar una comunitat energètica local per a la producció, consum, emmagatzematge i venda d’energia renovable a la nostra ciutat.
-Obrir un punt d’informació i assessorament per a donar suport a la ciutadania, comerços i empreses i donar a conèixer els projectes de la comunitat.
-Engegar la redacció d’un Pla Local de Transició Energètica pels propers anys que completi l’abastiment de consums elèctrics mitjançant fonts renovables i locals, tant en l’àmbit públic com privat. L’objectiu era arribar a assolir el 50% de la demanda elèctrica de la ciutat amb la pròpia generació renovable.

De moment, però, la Comunitat Energètica Local a Sant Feliu de Guíxols haurà d’esperar. Els arguments emprats pel govern, confusos i barrejant conceptes, han pogut servir per justificar de cara a la galeria la seva negativa, però no per convèncer a l’oposició que majoritàriament ha votat a favor de la proposta.

El més llegit

I després