I després

GANXONS AL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RALLYES

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes que varem fer un apunt sobre la victòria del pilot ganxó Josep Companyó, i de la seva companya Anna Agustí, en el Rallye Platja d’Aro Històric i, ara, el nostre especialista en motor, Joan Martin, ens aporta un interessant article sobre aquesta parella.

“CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RALLYS REGULARITAT

ANNA AGUSTÍ VALLS i JOSEP COMPANYÓ A PER EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RALLYS

A qui coneix a l’Anna i en Josep sap que son una parella d’aquelles que fan enveja, enveja sana, d’aquelles que sempre somriuen, que sempre estan de bon humor i de les que el que es proposen ho aconsegueixen. En Josep és un gran afeccionat al món del motor, practicant de moto d’Enduro durant molt de temps i seguidor dels Rallys des de sempre, passió que compartim tots dos i que ell ara ha fet realitat, passant a participar-hi. A l’Anna no li coneixia l’afecció al Rallys, però amb un esport de gran confiança entre pilot i copilot com els Rallys qui millor que la teva parella, a part de bon “coaching ” personal i professional.

Qui li havia de dir que quan va comprar el seu Peugeot 205 Rally de l’any 89 acabaria corrent Rallys i no només corrent sinó guanyant la darrera edició del Rally Nocturn Clàsssic de Platja d’Aro 2017 celebrat el passat més de març.

Ell mateix ha restaurat el Peugeot 205 Rallye, ja que quan el va adquirir estava en forces males condicions, però mica en mica al seu garatge i com que és força manetes l’ha deixat a punt, primer per passejar després per rodar, un xic més tard per cremar rodes i per què no, de fer algun Rallye.

I en arribar a l’any passat és quan decideixen amb l’Anna, la seva parella, apuntar-se a algun Rallye de regularitat per cremar el cuc de la competició que tots portem a dins. La regularitat en Rallys és una especialitat que en els darrers anys ha crescut molt i molt, i que ha servit per a satisfer la passió de la competició de molts afeccionats que no poden arribar a la competició d’alt nivell, però no és una modalitat fàcil, on l’entesa i confiança amb el copilot és vital per assolir bons resultats.

En Josep i l’Anna el darrer any 2016 van participar a 7 Rallys diferents en diverses posicions; el Rallye dels Volcans a Olot que van acabar en 86ena posició, el Rallye Criterium Nocturn Costa Brava en 24ena posició, el Rallye de la Ruta del Carrilet, el Tour Costa Brava Històric 14ena psoició, la Volta a Osona 103ena posició, el Rally d’Hivern 27ena posició i el Rallye Girona Històric 34ena posició.

Fins que arriba el 2017 i decideixen fer un programa més seriós i anar a pel Campionat de Catalunya de Rallys de Regularitat, i no podia començar de millor manera, s’inscriuen al Rallye Platja d’Aro Històric i el guanyen, fot-li gas!!! Qui els hi havia de dir que un any enrere se’l miraven des de la cuneta i un any després hi participarien, i no només hi participarien sinó que el guanyarien.

Fa 15 dies van participar al Rally Nocturn Clàssic de Sabadell en el qual van aconseguir 2 scracht, el proper és el Rally dels Volcans … però lo més il·lusionant és la motivació amb la qual afronten el fer tot un Campionat de Catalunya, per la seva llargada i per la duresa dels Rallys.

Molta sort Anna i Josep en aquest repte, aventura i projecte. Benvinguts a tos dos a aquest món!!!”

Joan Martin

El més llegit

I després