I després

FOTOGRAFIA VS ALZHEIMER, DE JORDI GALLEGO

Compartiu aquesta història

Excel·lents comentaris sobre l’exposició “Fotografia vs. Alzheimer”, del fotògraf ganxó Jordi Gallego a Torroella de Montgrí, que es pot visitar fins el 31 d’agost en el claustre de l’hospital torroellenc.

Gallego cuida de la seva mare, la Lolita, afectada d’Alzheimer i explica a la nostra emissora que, per entretenir-se, li feia una foto diària que durant tot l’any 2015 va anar penjant en un fòrum de fotografia d’Internet.

Comenta el fotògraf que aquell joc puntual va despertar l’interès de la mare que li comentava, “avui no anem a fer fotos?”.

Gallego tenia l’encàrrec de la mare que aquelles fotos no les veiés ningú però, en filtrar-se i comprovar que la gent li deia que havia sortit molt bé se sentia protagonista i complaguda.

Una recopilació d’aquestes fotografies foren presentades en un concurs que anualment es convoca a Torroella de Montgrí i va aconseguir el primer premi-beca, consistent en 400 euros, l’edició d’un catàleg i la possibilitat d’exposar.

La temàtica va despertar molta expectació i, especialment la difusió que va fer TV3 a través dels seus informatius, comenta l’autor que ha generat un interès que l’ha sorprès gratament.

D’aquelles fotografies, en la majoria de les quals Jordi Gallego hi ha incorporat elements que les fan molt originals, n’ha escollit una petita part, 35, que són les que de moment es poden contemplar.

Preguntat sobre si té la intenció de presentar-la a Sant Feliu, contestava que sí però que cal trobar un espai adient per a la quantitat de fotografies i les dimensions de les obres. Com a membre de l’AFIC li hagués agradat fer-ho a la seu de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica, al Casino Guixolenc, però assegura que el local quedaria petit.

Des de diferents punts de la geografia catalana ja s’han posat en contacte amb el fotògraf després de l’èxit de la iniciativa que ben aviat s’espera que recali a Sant Feliu.

faldilla gallego

El més llegit

I després