I després

ÈXIT DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Compartiu aquesta història

Destacat èxit del actes programats dins el Dia Internacional dels Museus (DIM217) pels Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols amb el suport del Museu d’Història. En les dues jornades de portes obertes del Museu d’Història, es varen comptabilitzar prop de 200 visitants.

Quant al concurs de pintura ràpida, s’hi varen inscriure 43 artistes que es varen repartir per diversos punts de la ciutat, realitzant obres de molt nivell en general. A les 5 de la tarda es va fer públic el veredicte per part del Tresorer del Amics del Museu, Enric Sala, i amb la cloenda, com a representant municipal, del regidor Josep Saballs. Els artistes varen aprofitar la oportunitat per retre un homenatge a Néstor Sanchiz, un dels organitzadors del concurs, amb motiu del seu 80è aniversari. Els guanyadors foren els següents:

  • El 1r Premi, dotat amb 800€ i patrocinat per Òptica De la Peña, a l’obra núm 23, realitzada per Juanjo Valeros Mena
  • El 2n Premi, dotat amb 600€ i patrocinat per l’Ajuntament de Sant Feliu , a l’obra núm 8, realitzada per Julio Gómez
  • Un 3r Premi, dotat amb 400€ i patrocinat per Farmàcia De la Peña, a l’obra núm 36, realitzada per Josep Millas Chia.
  • Un 3r Premi, dotat amb 400€ i patrocinat per Felisa Casadevall, a l’obra núm 12, realitzada per Joan Vila Arimany.
  • Un 4t Premi, dotat amb 300€ i patrocinat per un particular, a l’obra núm. 19, realitzada per Alejandro Miras Esteban.
  • El 1r Premi aquarel·la, dotat amb 500€ i patrocinat per un Particular, a l’obra núm. 7, realitzada per Piedad Santamaria Pascual.
  • El 2n Premi aquarel·la, dotat amb 200€ i patrocinat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a l’obra núm 4, realitzada per Gaspar Bosch Turon
  • El 2n Premi aquarel·la, dotat amb 200€ i patrocinat per Felisa Casadevall, a l’obra núm 24, realitzada per Francisco Herández Viguera.

També es va fer la presentació del llibre: “Dòlmens, coves i menhirs. Monuments megalítics del Baix Empordà, el Gironès i la Selva”, de Pau Roig i Pere Niell, editat per Revista del Baix Empordà. A l’acte hi varen assistir els autors i Néstor Sanchíz, membre del grup de recerca arqueològica de Lluís Esteva i Cruañas i descobridor de diversos jaciments. La benvinguda institucional va anar a càrrec del regidor Josep Saballs. Una vintena d’assistents varen poder gaudir d’un munt d’anècdotes i de les interessants explicacions dels autors d’aquest llibre, a cavall entre una guia i una publicació de referència i síntesi. A més d’un acte del DIM2017 també s’inscriu en els actes del Maig Megalític.

Per acabar, es varen realitzar les visites nocturnes les torres del Monestir amb una participació que va superar totes les previsions, amb 52 persones. Una perspectiva diferent del Monestir i de la Ciutat amb la nit com a protagonista.

*Quadre guanyador del concurs de pintura ràpida:

 

El més llegit

I després