I després

Es presenta el Festival ‘D’Aquí’ que tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre a Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols allarga el cicle d'estiu amb una proposta innovadora, entesa com una gran festa en format festival, que combina diferents elements com cultura, comerç, gastronomia, oci o música, entre altres, amb un denominador comú: la pertanyença a Sant Feliu de Guíxols.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols allarga el cicle d’estiu amb una proposta innovadora, entesa com una gran festa en format festival, que combina diferents elements com cultura, comerç, gastronomia, oci o música, entre altres, amb un denominador comú: la pertanyença a Sant Feliu de Guíxols.

Fruit d’això, es farà un nou certamen, que tindrà per nom “D’Aquí”, ja que les propostes que s’hi podran veure seran estretament vinculades a la ciutat guixolenca.

Els dies 24, 25 i 26 de setembre es farà la primera edició del “D’Aquí Festival” als Jardins Juli Garreta. És una aposta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament, on han aglutinat l’experiència de músics, artistes, comerciants, restauradors, ballarins, en un recinte on s’hi farà un market central, junt amb un escenari i espais per a tallers per tal que, l’últim cap de setmana de setembre, sigui un aparador brillant del que és la nostra ciutat.

A la presentació del festival hi han assistit l’alcalde, Carles Motas; la regidora de Comerç, Sònia Bartumeu; la regidora de Turisme, Núria Cucharero; la presidenta de l’Associació Guíxols Comerç i Turisme, Alèxia Sánchez, i Jordi Casanovas de l’entitat Mascanada 6.

La regidora de Comerç, Sònia Bartumeu, ha volgut ressaltar la “importància” de totes les propostes previstes, que són molt variades i abasten diversos àmbits i públics.

Núria Cucharero, ha destacat que les dates d’aquesta proposta “són un bon calendari perquè hi participi molta gent” afirmant que a nivell turístic “es vol desestacionalizar aquesta temporada. És un punt i seguit a aquesta temporada d’estiu”.

L’alcalde ha afirmat que aquest festival “és una festa d’àmbit local” per “gaudir entre tots”, que vol ser un premi “per tots els ganxons, pels comerços de la ciutat, per la restauració i pels que tenen iniciatives culturals a Sant Feliu”.

Alèxia Sánchez afirma que des de l’entitat i els comerços associats han volgut donar un impuls per tirar endavant la inciativa “amb col.laboració i implicació”.

Les propostes van adreçades a un públic ampli, divers, familiar, i serà molt engrescador tant per al públic local com per a la gent de fora de la ciutat. La festa vol esdevenir, amb el pas dels anys, en un referent important en el calendari festiu local, com ho és també la Fira del Conte o altres certàmens similars.

Es compta amb la col·laboració de nombroses persones, grups, empreses i entitats. I el programa, que encara no està tancat, preveu unes 25 activitats durant dos dies i mig (de divendres tarda fins i diumenge vespre).

Teniu accés a totes les activitats fent clic aquí.

Pel que fa al comerç hi haurà una vintena d’estands de comerços, una quinzena de restauració, un ampli programa infantil, grups musicals locals que aniran del cant de taverna al pop rock, tallers artístics, tastets de vins, dansa, ioga, moda, sector editorial, i nombroses idees que s’estan acabant de perfilar.

És una activitat organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, però que compta amb una entitat de la ciutat, Mascanada 6, qui n’assumirà part de la responsabilitat, a l’hora de confeccionar un programa que sigui atractiu i engrescador.

Es persegueix la idea de festa per allargar la temporada d’estiu, que faci encarar la ciutat cap a la tardor amb un bon regust de retrobament i festa popular, apostant per reivindicar l’essència de tot allò que té a veure amb Sant Feliu de Guíxols.

La ciutat, però, no s’atura passada aquesta nova celebració, ja que un cop passat el Festival “D’aquí”, la tardor ganxona segueix amb propostes artístiques com la mostra “Univers Guinovart” a l’Espai Carmen Thyssen (fins 17 d’octubre), les mostres d’artistes locals a Casa Blasco, i incorpora certàmens com el Teatre Professional “Guíxols Escena” -amb produccions de la Sala Beckett, Bitò o una obra dirigida per Sílvia Munt- , el concurs de Teatre Amateur organitzat per l’Agrupació Teatral Benet Escriba, o el cicle Gaudí (de cinema català).

El més llegit

I després