I després

ENTRA EN FUNCIONAMENT EL COMITÈ D’ÈTICA I BON GOVERN DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

El mes d’octubre del 2016 es va aprovar en Ple Municipal el codi de bon govern de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que ha portat a aprovar la creació i funcionament del Comitè d’Ètica i Bon Govern en el passat ple municipal ordinari de desembre.
Hi van votar a favor l’equip de govern -TSF, PSC i ERC-, el PDeCAT i MES i va comptar amb les abstencions de GdC i la CUP.

El seu president serà l’actual Síndic de Greuges de Sant Feliu, Josep Rius, que valora molt positivament aquesta iniciativa, explicant que la feina del nou Comitè serà “assessorar el govern i a la resta d’òrgans municipals d’actualitzar i revisar aquest codi que s’havia aprovat en la sessió del 2016”.

Segons rius, el Comitè haurà de vetllar també per “resoldre dubtes que puguin plantejar-se repecte a la seva interpretació i aplicació, impulsar mesures de formació en prevenció d’actuacions contràries als valors ètics, en la conducta, en el bon govern. També formular recomanacions, proposar millores, en tota la gestió”.
A més, la seva tasca serà elaborar una memoria de tota l’actuació que s’hagi realitzat.

El Comitè està integrat per cinc persones: el Síndic Municipal de Greuges, Josep Rius, que en será el president; Joan Sanmolina; Marta Vila, dels serveis jurídics del consitori; Anna Soler, tècnica d’organització de l’ajuntament; i un representant dels treballadors del consistori proposat pels òrgans de representació i que encara ha de ser escollit.

El més llegit

I després