I després

Els veïns del Club de Mar barren el pas

Compartiu aquesta història

Els veïns del Club de Mar han barrat el camí amb gandules de platja i taulons de les passeres d’accés als amarraments, en el pas que fa unes setmanes la Generalitat va obrir, de forma subsidiària, permetent el passeig cap a la Cala dels Frares a tots els ciutadans en entendre que no és una zona privada, com ha succeït en els darrers 37 anys.
Ahir el propi alcalde publicava en el seu Facebook una fotografia, que inserim en aquest article, tot escrivint al peu: “Pas Can Rius a Club de Mar barrat per diferents estris. Si és temporal i, en part justificat pels cops de mar, res a dir, si no hi haurà molt a dir”.
En les properes hores l’Ajuntament revisarà l’actuació i, entre línies, es pot interpretar en l’escrit de Joan Alfons Albó, que no es quedaran plegats de braços si no hi ha una raó de força major que justifiqui que uns particulars impedeixin l’accés a la resta de ciutadans a un espai públic.
Dies després d’alliberar la zona, que aquest grup de propietaris es va annexionar en construïr-se l’edifici a mitjans dels anys 70, l’Ajuntament va organitzar un concert de cançó de taverna entre Sang i Fetge i Santa Rosària que la propietat es va afanyar a denunciar a la Generalitat, la qual cosa pot haver fet recelar a Albó sobre les intencions. Fins i tot si hi ha temporal, no es justificaria l’acció atès que les competències per tancar un espai públic no corresponen als ciutadans, excepte en casos molt especials, sinó que, en tot cas, el que correspon és fer un avís al telèfon d’emergència de la Generalitat o bé comunicar-ho a l’Ajuntament per tal que s’activin els protocols previstos per a aquestes situacions.
Avui mateix, al migdia, en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, esperem que Joan Alfons Albó ens comenti els motius que els propietaris poden haver aportat per justificar aquest bloqueig o bé, en el cas que no hi hagi hagut diàleg, les accions immediates que l’Ajuntament pensa portar a terme.
També copsarem les opinions de membres de la plataforma “Recuperem Can Rius” que varen fer diversos actes reivindicatius per tal que aquest espai costaner tornés a ser públic amb l’enderrocament del mur i que varen organitzar una botifarrada popular per celebrar la desaparició del mur que barrava el pas als ciutadans.

El més llegit

I després