I després

ELS TALLS AL PUIG GENEREN POLÈMICA

Compartiu aquesta història

El tall progressiu de carrers al barri guixolenc del Puig, que va començar l’any passat amb la instal·lació de pilons al carrer Nou de Garrofers, ha provocat malestar entre alguns veïns del barri, ha informat El Punt Avui. El govern local va argumentar que prenien la mesura per donar seguretat a l’accés a peu dels alumnes de l’escola Sant Josep, i que s’havia fet a petició d’un veí. Però les famílies que accedeixen en cotxe al centre educatiu es van empescar una altra drecera rodada pels carrers Metges i Penitència, i això ha empès l’executiu en les últimes setmanes a estendre els talls a aquest darrer vial.

A més, de manera provisional s’ha col·locat una tanca mòbil a la intersecció entre els carrers Sant Domènec i Metges per advertir del tall físic que els infractors trobaran uns metres més amunt, tot evitant que els vehicles hagin de baixar el carrer novament marxa enrere. El cas, però, és que els veïns amb guals es queixen de la dificultat per maniobrar o de la volta de centenars de metres que han de fer pel perímetre del barri, amb molts trams d’escales pels desnivells, per accedir als garatges particulars. Per acabar-ho d’adobar, es tracta d’un sector amb una població envellida, amb dificultats de mobilitat i conflictes afegits per als vehicles d’emergències.

Feia mesos que els detractors dels talls alertaven, entre els arguments contraris a la restricció permanent, del risc que un vehicle de bombers o una ambulància no arribés a temps per assistir en cas de sinistre. I per Setmana Santa, enmig del retard d’una ambulància per socórrer una dona atrapada a casa seva, el seu marit, d’avançada edat, va morir d’un infart. El grup de CiU ha avançat que durà l’incident al pròxim ple, un fet que ha indignat els grups del govern i la CUP. Mentrestant, han canviat les jardineres inicials per pilons extraïbles amb clau per evitar que els vehicles d’emergències quedin bloquejats, per bé que els crítics sostenen que l’operativa, igualment, es veurà entorpida i aposten per càmeres amb lectors de matrícules o control per part de la policia o agents cívics. Des de l’AMPA i les famílies de l’escola tampoc hi ha consens i recorden que molts alumnes provenen de fora de Sant Feliu i no hi poden anar a peu quatre cops al dia.

De moment, però, els veïns esperen reunir-se amb l’alcalde, Carles Motas, per intentar arribar a un acord. I el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, diu que estan revisant les alternatives i que també hi ha veïns recollint firmes perquè es mantinguin els talls.

El més llegit

I després