I després

Els municipis gironins analitzaran si la llei antitabac crea més sorolls abans d’actuar

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, hi ha expectació i certa preocupació entre els ajuntaments gironins pels sorolls que puguin causar aquells que surtin dels locals d’oci nocturn per fumar. La majoria dels consistoris esperaran uns dies per veure com reacciona la gent i en funció d’això prendran mesures al respecte.
A Platja d’Aro de moment no està previst ampliar la vigilància de la policia municipal però sí que s’estarà expectant per veure si la nova normativa antitabac genera problemes de sorolls al carrer. Fonts municipals van assegurar que se’n farà un seguiment i en funció d’això es prendran o no mesures. Una actitud similar la tindrà un altre municipi turístic. Castelló d’Empúries estarà pendent de si es produeixen o no denúncies per sorolls. De moment, però, no està previst fer modificacions en el patrullatge dels carrers.
A Girona, la seva regidora de Seguretat, Maria Àngels Freixenet, va reconèixer que es tracta d’un problema que “preocupa” el consistori i que podria generar coflictes amb els veïns. Freixenet va explicar que “se’n parlarà a la junta de seguretat local” i que també pensen contactar amb altres ajuntaments per veure com es podrien coordinar les actuacions. “D’aquí poc hi ha el fòrum de les ciutats amb ajuntaments de tot l’Estat i tot i que no està a l’ordre del dia de la trobada plantejarem aquest tema”, va explicar.
Figueres, té una posició similar a la de Girona. Fonts municipals van indicar que el més probable és que s’hagi de fer “algun tipus de simposi entre els responsables de diferents localitats”, ja que això “és quelcom que s’ha de coordinar”. A Blanes, des del passat 27 de desembre tenen un pla de convivència nocturna que ja es va fer preveient els conflictes que podria ocasionar la nova llei del tabac. Per tant, des del consistori van assegurar que en principi “ja n’hi hauria d’haver prou”.
On han començat a tenir els primers problemes és a Olot. El seu regidor de convivència, Albert Robirola, va explicar que “ja hem tingut les primeres dues queixes i també contactes amb propietaris de locals”. Malgrat tot, com els altres consistoris “estem pendents de veure com evoluciona”.
Qui sí ha començat a prendre cartes a l’assumpte és l’entitat que agrupa els locals d’oci nocturn. La Fecasarm ha recomanat als seus associats un seguit d’estratègies per evitar conflictes amb els veïns.
Entre aquestes mesures hi ha controlar el nombre de temps que els clients passen fumant fora els locals a través d’estratègies com advertir-los que potser el local quedarà ple o fer-los tornar a fer cua quan vulguin reentrar.
Malgrat això, el portaveu de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va recordar que “no podem obligar la gent que calli, estem limitats i hem de buscar estratègies per evitar problemes”.
Boadas es va mostrar obert a parlar amb els ajuntaments per mirar de buscar estratègies conjuntes “com ja hem fet altres vegades, per exemple amb l’Ajuntament de Barcelona, Blanes o a les fires de Sant Narcís amb Girona”, va explicar.

El més llegit

I després