I després

Els marxants del diumenge es planten en rebutjar la nova distribució del mercat de SFG

Compartiu aquesta història

S’esperava alguna acció dels marxants del diumenge, finalment es varen plantar i les desavinences de criteri entre les dues parts (associació de marxants i regidor Juanjo Garcia Cañadas), varen quedar paleses. Els paradistes consideren la decisió del regidor, en qui personalitzen el canvi, com un invent sense criteri i volen continuar amb un circuit concentrat que és la fórmula universal per tal que un mercat funcioni.

Per tant, Sant Feliu es va quedar per primera vegada sense mercat del diumenge en considerar que s’està jugant capritxosament amb la subsistència de les nostres famílies per afavorir unes terrasses determinades, sense intentar solucionar els problemes puntuals i fent experiments condemnats al fracàs en uns temps en què el que necessitem precisament és suport i unificar criteris.

Únicament una parada de calçat i una altra de coixins varen trencar la unanimitat en tot l’àmbit i més de noranta es varen negar a fer-ho en senyal de protesta, deixant les seves furgonetes i camions al damunt del passeig fins els volt del migdia.

Es fa difícil entreveure la solució si no hi ha un diàleg que el president Josep M Vergés i Juanjo Garcia Cañadas ja varen intentar la setmana passada en una reunió a Llagostera que es va trencar en presentar, ambdós, un croquis de distribució diferent i, és per això, que els marxants buscaran una tercera via de diàleg directe amb l’alcalde aquest dilluns per tal que faci d’intermediari entre paradistes i regidor delegat a la recerca d’un consens.

Fa un parell de dies, en aquesta pàgina, donàvem veu al regidor, Juanjo Garcia Cañadas i havíem demanat a un dels afectats que ens aportés una crònica d’aquest diumenge i ens ha adreçat el següent:

Demà (aquest dilluns) intentarem reunir-nos, el president de l’associació de marxants amb l’alcalde de Sant Feliu. En cas de no arribar a cap acord, dimecres a les 18:30h es farà una assemblea oberta al passeig de del Mar.

Un dels problemes més evidents, són les dues parades que es troben situades una a cada costat de el xiringuito de les garrapinyades. Enmig del pas dels vianants et trobes el xiringuito el qual has d’esquivar amb un mini-circuit, sense tenir en compte que encara no hi ha ubicades les gelateries que cada estiu es posen en la mateixa línia.
Aquest matí en veure com estaven marcats els llocs amb guix el terra i a mesura que anaven arribant els marxants s’ha creat un clima d’indignació.

A primera hora ja hi havia la policia amb el seu regidor, Sr. Francisco Cárdenas amb els quals no hi hagut cap incident.

A mig matí ha aparegut el regidor Juanjo Garcia Cañadas i els marxants s’han dirigit a ell per demanar solucions. Dues parades han decidit muntar però la resta no han parat. Avui s’ha pogut palpar la disconformitat que té tot el col·lectiu dels marxants envers aquesta nova orientació del mercat setmanal. I també s’ha posat al poble al corrent de la situació que estem patint i hem rebut tot el seu suport.
I així ha estat com el poble de Sant Feliu de Guíxols per primer cop un diumenge no ha tingut mercat.

 

 

 

 

 

El més llegit

I després