I després

El Ple municipal aposta per subvencionar l’esport incorporant la perspectiva de gènere

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar inicialment al Ple de gener les noves bases reguladores de les subvencions de caràcter esportiu, que incorporen com a novetat enguany el criteri la perspectiva de gènere.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar inicialment al Ple de gener les noves bases reguladores de les subvencions de caràcter esportiu, que incorporen com a novetat enguany el criteri la perspectiva de gènere. En les noves bases s’atorgarà un plus en les subvencions a les fitxes femenines, pel fet que actualment a la ciutat hi ha més nens que nenes practicant esport.

Segons explica el regidor d’esports, David Oliveras, “el criteri de valoració per gènere dona compliment a la moció plenària de finals del 2021 -aprovada per unanimitat de tots els grups municipals- que donava impuls a la igualtat”.
“La intenció de l’Ajuntament és la d’ajudar a les entitats esportives de la nostra ciutat que tenen esport de base, de puntuar i donar més subvenció a totes les esportistes femenines, ja que veiem que hi ha un decalatge entre l’esport masculí i femení. El que es vol és equiparar pel que fa a gènere i creiem que s’ha d’afavorir als clubs que realment ho porten a terme perquè puguin tenir més eines econòmiques”, destaca el regidor.

Com en d’anteriors convocatòries, les bases es divideixen en dues línies, una que subvenciona les despeses generals de promoció i foment de l’esport en les que incorren les entitats esportives, i una segona, que fa referència a subvencions per al finançament de les actuacions generals de promoció i foment de l’esport de base, amb perspectiva de gènere.

El més llegit

I després