I després

El MIC vol estar al marge de la discussió política i aclareix els termes del conveni

Compartiu aquesta història

Ateses les declaracions efectuades els darrers dies i de les intervencions efectuades en el Ple Municipal per diversos grups, l’organització de la Mediterranea International Cup de futbol Base ha distribuït una nota de premsa en la qual aclareix el termes del conveni d’aquest 2012 al temps que demana estar al marge de l’àmbit polític. La nota diu textualment:

Davant les informacions i comentaris confusos i interessats en els que ens hem vist immersos i en els que creiem no s’està explicant la realitat passada, present o de futur en quant a les relacions entre el MIC (Mediterranean International Cup) i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i tot que reiteradament des de l’organització del MIC hem demanat als diferents grups municipals, tant del govern com de l’oposició que no polititzin el torneig ni el converteixin en el centre de les seves diferències mitjançant afirmacions errònies sobre els convenis o relacions de passat o de futur i no havent-ho aconseguit i per clarificar i tancar aquesta situació volem manifestar:

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’organització del torneig de futbol Mediterranean International Cup (MIC) han arribat a un acord, perquè el municipi no sigui seu preferencial com era fins ara, del MIC’12 que se celebrarà el proper mes d’abril.

L’acord contempla que l’Ajuntament passarà a tenir el rang de seu “normal” ja que l’equip de govern del consistori afirma que no està en disposició de poder pagar ni els 15.000 euros que estaven conveniats fins ara ni els 12.000 de la oferta feta pel MIC. La nova proposta ve motivada perquè s’han tingut en compte alguns factors com ara la conjuntura econòmica actual; l’històric, tant de l’Escola de Futbol de Sant Feliu (una de les poques entitats que ha participat en totes les 11 edicions del torneig), com pel fet que la ciutat hagi estat seu del MIC des que es realitza a les comarques gironines.

Segons se’ns diu en les diferents reunions i converses que hem realitzat, l’actual equip de govern creu -i nosaltres ho respectem- que hi ha d’altres prioritats municipals. Pensen que el MIC no és un element suficientment potent de promoció esportiva – turística per al seu municipi, segons han manifestat.

Tot això implicarà que el municipi i la seva Escola de Futbol, no puguin tenir tot el seguit d’avantatges i accions esportives, publicitàries i de promoció que comptaven fins ara.

Així amb l’aplicació del nou conveni i per aquesta edició del MIC’12, a Sant Feliu de Guíxols:

  • No és farà la Jornada Internacional de Futbol de tot un dia en la que hi participaven 5 o 6 equips o seleccions de renom mundial, alguns dels quals competien amb equips de l’Escola de Futbol Sant Feliu. Aquests partits es retransmetien per Televisió de Girona i també per internet, amb importants quotes de pantalla.
  • No és col·locarà cap element promocional de Sant Feliu de Guíxols, ni es podrà repartir cap tipus de publicitat del municipi ganxó al camp de Palamós, on es fan tant l’acte com el partit inaugural i les finals amb la presència d’unes 5.000 persones. Tant els actes com els partits es televisen tant per canals locals (TV Girona), com autonòmics (TV3), estatals (Teledeporte, Canal +, Punto Pelota, Gol TV) o internacionals (Eurosport, O Globo de Brasil, TV Azteca).

Fins ara, a part de donar l’opció de fer qualsevol campanya de promoció o de difusió del municipi, es col·locaven 5 tanques de publicitat de 3×1, tal com es fa amb els altres espònsors del torneig, al perímetre del camp.

  • A partir d’ara, quan es realitzin els sortejos, els equips de l’Escola de Futbol Sant Feliu deixaran de tenir el rang d’equips preferents. És per això que no es pot garantir, per la dificultat de realitzar i quadrar els calendaris, que alguns equips de l’Escola de Futbol de Sant Feliu, puguin formar part d’un grup que els permeti jugar amb un equip o selecció important com es venia fent els últims anys.
  • No es podrà engalanar ni decorar el perímetre del camp de Vilartagues preferentment amb imatge institucional de l’Ajuntament com es feia fins ara i, tenint en compte la publicitat pròpia del torneig, s’hauran de pactar els espais on es pugui col·locar la imatge de Sant Feliu.
  • Segons conveni, no podem garantir que Sant Feliu sigui seu de cap dels partits de quarts de finals ni de semifinals. L’any 2011 es van disputar, el dissabte al matí, els 4 partits de quarts de final de la Fase Final amb la presència del FC Barcelona, la Selecció Nacional de Brasil, RCD Espanyol i Aspire Football Dreams. També es varen jugar les 2 semifinals de la fase de consolació. A partir d’ara Sant Feliu entrarà a formar part, de forma rotatòria, com la resta de seus, per poder acollir els principals partits tant de la fase final com de la consolació.
  • Amb el nou conveni es determina que l’Ajuntament es fa càrrec del cost de l’ambulància, cedirà les instal·lacions i posarà tot el personal que vetllarà que aquestes estiguin en perfecte estat d’utilització. A canvi, l’AE MICFootball compensarà amb la participació gratuïta d’un equip. En algunes ocasions la gratuïtat era per 2 o fins i tot 3 equips de l’Escola de Futbol Sant Feliu. La resta d’equips participants hauran de pagar la quantitat de 118 euros per inscrit, tal com ho fan els equips no allotjats.
  • La participació de cada equip està valorada en aproximadament 3.000 euros. Amb l’anterior conveni els equips que no participaven gratuïtament tenien condicions econòmiques especials amb una rebaixa de 35 euros per participant. En l’edició del 2011, entre la gratuïtat i la rebaixa realitzada la quantitat que es va pagar de menys va ser de 4.495 euros.

El director del MIC, Juanjo Rovira, afirma que “mai hem interferit en temes polítics ni de Sant Feliu ni de cap altra seu del torneig” i reclama no ser el centre de diferències de criteri polític entre el govern i l’oposició. “No ens agrada gens veure com s’utilitza el nostre nom en notícies i en plens, sovint sense dir la veritat tant pel que fa a anteriors convenis com amb les noves propostes presentades”.

Costa Brava, 2 de febrer de 2012

El més llegit

I després