I després

El camí de ronda de S’Agaró estrena l’acessibilitat de 350 metres

Compartiu aquesta història

El Camí de Ronda de S’Agaró ha estrenat l’adequació de part del seu itinerari per fer-lo accessible a persones amb mobilitat reduïda. Gràcies a la instal•lació d’un elevador a les Escales de la Gasela, es pot accedir des del carrer Verge de Montserrat de S’Agaró Vell directament al camí de ronda, on posteriorment gràcies a la col•locació de sis rampes per superar diversos trams d’escales de dos i tres graons es poden recórrer 350 metres fins a l’alçada de la Cala de la For, des d’on es pot contemplar la plaça del mirador i la glorieta. L’actuació es completa amb la reserva de diverses places d’aparcament prop del punt d’inici. El projecte l’han desenvolupat els serveis tècnics municipals i l’ha finançat amb prop de 73.000 euros la Delegació Provincial de Costes a Girona del Ministeri de Medi Ambient.
A l’acte de presentació hi han estat presents el subdelegat del Govern a Girona, Francesc – Francisco Busquets – Palahí; el president de Mifas Girona, Pere Tubert; i l’alcaldessa de Castell – Platja d’Aro Dolors Padilla. El recorregut adaptat s’inicia a les Escales de la Gasela on hi ha instal•lat l’elevador. Per accionar-lo, cal que l’usuari s’acrediti al punt de control d’entrada a la Urbanització de S’Agaró Vell – en servei les 24 hores tots els dies de l’any -, on es lliura un manual d’instruccions i un codi per fer funcionar la plataforma.
Mitjançant aquest sistema es vol evitar un ús incorrecte de la plataforma, evitar actes vandàlics i la independència de l’usuari que pot utilitzar-lo tot sol, sense l’ajuda d’acompanyant. La màquina fa un recorregut de 27 metres superant una pendent de 45 graus a una velocitat de 0’11 metres per segon. La plataforma mesura 100 x 80 cm. pot transportar fins a 300 kg. i queda totalment plegada quan no s’utilitza. Funciona amb un sistema de bateries independent del subministrament elèctric i la recàrrega és automàtica en els dos extrems de l’escala quan no s’utilitza.
Tot seguit, comença l’itinenari en el camí de ronda amb 350 metres de recorregut gràcies a la instal•lació de sis rampes amb pendents d’entre el 8% i el 12% d’una amplada de 90 cm. de religa d’acer galvanitzat antilliscant, que fa possible el pas per punts emblemàtics com la Punta de Cala Pedrosa, Cala Pedrosa, Menhir de Cala Pedrosa o els Esculls de la Font. El material utilitzat en l’elevador i les rampes és inox 316, el material més resistent per a condicions de forta corrosió de primera línia de mar. El Camí de Ronda de S’Agaró, de caràcter arquitectònic ben diferenciat dels corriols feréstecs de la resta del litoral. S’inicia a la Platja del Racó, just a sota l’Hostal de La Gavina, i uneix aquesta petita cala que fa frontera amb la Platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols amb la platja de Sa Conca. Recorrent-lo es pot contemplar, d’una banda, alguns dels trets més característics de la Costa Brava, roques i arbrat arran de mar i tots els tons de la mar Mediterrània, i de l’altre, una arquitectura que beu de la mà de Rafael Masó i de Francesc Folguera. El conjunt està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat. (Gironanoticies.com)

El més llegit

I després