El Camí de Ronda de S’Agaró ha estrenat  l’adequació de part del seu itinerari per fer-lo accessible a persones amb mobilitat reduïda. Gràcies a la instal•lació d’un elevador a les Escales de la Gasela, es pot accedir des del carrer Verge de Montserrat de S’Agaró Vell directament al camí de ronda, on posteriorment gràcies a la col•locació de sis rampes per superar diversos trams d’escales de dos i tres graons es poden recórrer 350 metres fins a l’alçada de la Cala de la For, des d’on es pot contemplar la plaça del mirador i la glorieta. L’actuació es completa amb la reserva de diverses places d’aparcament prop del punt d’inici. El projecte l’han desenvolupat els serveis tècnics municipals i l’ha finançat amb prop de 73.000 euros la Delegació Provincial de Costes a Girona del Ministeri de Medi Ambient.
A l’acte de presentació hi han estat presents el subdelegat del Govern a Girona, Francesc – Francisco Busquets – Palahí; el president de Mifas Girona, Pere Tubert; i l’alcaldessa de Castell – Platja d’Aro Dolors Padilla. El recorregut adaptat s’inicia a les Escales de la Gasela on hi ha instal•lat l’elevador. Per accionar-lo, cal que l’usuari s’acrediti al punt de control d’entrada a la Urbanització de S’Agaró Vell – en servei les 24 hores tots els dies de l’any -, on es lliura un manual d’instruccions i un codi per fer funcionar la plataforma.
Mitjançant aquest sistema es vol evitar un ús incorrecte de la plataforma, evitar actes vandàlics i la independència de l’usuari que pot utilitzar-lo tot sol, sense l’ajuda d’acompanyant. La màquina fa un recorregut de 27 metres superant una pendent de 45 graus a una velocitat de 0’11 metres per segon. La plataforma mesura 100 x 80 cm. pot transportar fins a 300 kg. i queda totalment plegada quan no s’utilitza. Funciona amb un sistema de bateries independent del subministrament elèctric i la recàrrega és automàtica en els dos extrems de l’escala quan no s’utilitza.
Tot seguit, comença l’itinenari en el camí de ronda amb 350 metres de recorregut gràcies a la instal•lació de sis rampes amb pendents d’entre el 8% i el 12% d’una amplada de 90 cm. de religa d’acer galvanitzat antilliscant, que fa possible el pas per punts emblemàtics com la Punta de Cala Pedrosa, Cala Pedrosa, Menhir de Cala Pedrosa o els Esculls de la Font. El material utilitzat en l’elevador i les rampes és inox 316, el material més resistent per a condicions de forta corrosió de primera línia de mar. El Camí de Ronda de S’Agaró, de caràcter arquitectònic ben diferenciat dels corriols feréstecs de la resta del litoral. S’inicia a la Platja del Racó, just a sota l’Hostal de La Gavina, i uneix aquesta petita cala que fa frontera amb la Platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols amb la platja de Sa Conca. Recorrent-lo es pot contemplar, d’una banda, alguns dels trets més característics de la Costa Brava, roques i arbrat arran de mar i tots els tons de la mar Mediterrània, i de l’altre, una arquitectura que beu de la mà de Rafael Masó i de Francesc Folguera. El conjunt està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat. (Gironanoticies.com)