I després

Donació de l’obra de la ceramista Quimeta Serra a Sant Feliu de Guíxols

Emotiu acte de donació de l'obra de la ceramista Quimeta Serra a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a la Sala Abat Panyelles del Monestir guixolenc.

Compartiu aquesta història

Emotiu acte de donació de l’obra de la ceramista Quimeta Serra a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a la Sala Abat Panyelles del Monestir guixolenc.

Són un total de 121 peces, entre ceràmiques, olis i altres creacions artístiques, a través de les quals es pot resseguir la trajectòria artística de la Quimeta. En moltes peces del període de finals dels anys 1975-1980, les mateixes rajoles han estat elaborades de base per ella mateixa estirant l’argila. Engalbades i, un cop més o menys sec, aplicant el color amb òxids purs (coure, cobalt…) per ser finalment vernissades amb galena.

Les obres més característiques del seu estil que no abandonarà són fetes de ceràmica de terra de la Bisbal, amb òxids i col·lorants fets per ella mateixa.
Amb temes que recorden la història marítima de Sant Feliu de Guíxols, amb paisatges de flors i figures, velers…
Les dues darreres dècades s’ha centrat en la realització d’olis sobre tela i la inclusió de peces ceràmiques a la tela.

La Quimeta, artista ceramista i Filla Predilecta de Sant Feliu de Guíxols al 2015 ha recordat davant dels presents la seva relació tardana amb l’art ja que li va venir als 42 anys. Des d’aleshores ha tingut una producció incansable que la porta encara ara, amb 92 anys, a crear constantment diferents peces. 

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha desvetllat com a sorpresa que la ciutat acollirà una mostra de la Quimeta aquest estiu al Monestir. La regidora de Cultura, Núria Cucharero, ha elogiat la vitalitat de l’artista, infatigable fins altes hores de la matinada, amb la voluntat de crear art i bellesa.

Com es recordarà, al 2015 va ser nomenada Filla Predilecta de la Ciutat en reconeixement a la seva àmplia trajectòria vital i professional com a pintora i ceramista, al seu talent artístic, a la seva sensibilitat en l’expressió plàstica i com a agraïment al seu prolífic llegat creatiu.-

El més llegit

I després