I després

DOCUMENTAL DE PEP SANTIAGO SOBRE ALBERT LÓPEZ

Compartiu aquesta història

L’Albert López era un jove de 21 anys que va decidir fer front al seu tercer càncer creant “Vivir a contracorriente”, un moviment social per trencar els tabús, sensibilitzar i ajudar a combatre els efectes secundaris de la malaltia, com ho són la depressió, la dificultat a l’hora de comunicar-se o l’aïllament.

El documentalista ganxó Pep Santiago, amb la productora Limmat Films, està acabant el seu primer llarg metratge anomenat “Pilotos”. En la seva tercera recaiguda l’Albert López va iniciar el seu projecte donant a conèixer la malaltia i les seves ganes de viure relatant el seu dia a dia, regalant optimisme i lliçons de vida a tots el seu seguidors a la seva pàgina web i a les xarxes socials.

Sempre amb un somriure d’orella a orella, l’exjugador del BM Granollers d’handbol, era qui animava a tots els seguidors a ser feliços i a aprofitar cada moment de la vida, utilitzant el terme “pilot”, perquè considerava que cadascuna de les persones són pilots i copilots de les seves pròpies vides.

El 10 de maig de 2015 l’Albert va morir però, prèviament, va oferir conferències i va enregistrar el seu dia a dia, un material que el documentalista Pep Santiago té al seu abast per realitzar el documental.

Actualment, el projecte es troba en fase de postproducció i per poder-lo acabar s’ha llençat un crowdfunding a través de la plataforma Verkami www.vkm.is/pilots, on es pot disposar de més informació sobre el projecte i donar un cop de mà perquè es pugui acabar. Està previst que estigui finalitzat aquest estiu i poder fer l’estrena a Girona i Barcelona a partir de Setembre.

En Pep Santiago va estudiar cinema documental a l’ESCAC i ha treballat en diversos projectes audiovisuals, especialitzant-se en documental social i d’investigació d’art. Recentment ha estrenat el curt documental “Kitaj a Catalunya”, a la galeria Richard Vanderaa de Girona, sobre el pintor americà R.B. Kitaj i la seva relació amb la nostra ciutat, on hi va viure intermitentment durant més de 20 anys.

 

El més llegit

I després