Aquest diumenge, divuitena edició de la Travessia Nedant de Platja d’Aro-CN Riembau, oberta a la participació d’atletes a partir de 12 anys. Inscripcions, limitades a 200 participants, obertes anticipadament en línia (12 euros) fins divendres 4 de setembre (20 h); i si encara hi ha places, el mateix dia de la prova (15 euros). Lliurament de dorsals i xips de control: 9-10.30 h; sortida: 11 h. Organitza el Club de Natació Riembau de Platja d’Aro (web) amb la col•laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.
La prova té una distància de 2.000 metres (per a totes les categories) per la Via Brava de Platja d’Aro, de la Platja de Racó de S’Agaró (davant l’Hostal de la Gavina) fins a la Platja Sa Conca, amb una durada màxima d’una hora i mitja: cal haver completat la meitat de la prova en menys de 45 minuts (si algun nedador no ha assolit l’objectiu, serà recollit per la barca de l’organització i acompanyat fins a l’arribada). Està prohibida la utilització de neoprè o similars.
S’han fixat diferents categories a partir de 12 anys (els menors de 14 anys es recomana que vagin acompanyats d’un adult), en les modalitats masculina i femenina: Menors (12-14 anys), Júniors (15-17 anys), Absoluts (18-29 anys), Màster +30 (30-39 anys), Màster +40 (40-49 anys), Màster +50 (50-59 anys), Màster +60 (60-69 anys) i Màster +70 (70 anys i més grans). Hi ha guardons per al primer i segon classificat de cada categoria i modalitat, i també per als primers classificats d’àmbit local(empadronats al municipi o nedadors del CN Riembau de Platja d’Aro). La durada màxima de la prova és d’una hora i mitja, i cal haver completat la meitat de la prova en menys de 45 minuts (transcorregut aquest temps, si algun nedador no ha assolit els objectius, serà recollit per la barca de l’organització i acompanyat fins a l’arribada).
Un any més, les darreries de l’estiu a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró es caracteritza per una intensa activitat esportiva, especialment relacionada amb l’entorn marítim i natural. Així, més enllà de la travessia a Castell d’Aro s’hi celebra aquest diumenge la 5a Marxa de l’Escurçó (1a Lligueta Running Vall d’Aro) en el marc de la seva Festa Major. Platja d’Aro també acull el pas de la Costa Brava Radical Trail (dissabte 12 i diumenge 13 de setembre) i és l’escenari del Torneig de Bàsquet entre els equips FIATC Joventut de Badalona i CAI Saragossa (diumenge 13 de setembre) i del 7è Aquatló (dissabte 26 de setembre).També hi ha noves sessions de dinamització dels Parcs Urbans de Salut de Castell d’Aro (dijous 10 i 24 de setembre, 19 h)i Platja d’Aro (dijous 17de setembre, 18 h), i de la Xarxa d’Itineraris Saludables (divendres 25 de setembre, 19 h). També s’inicia el període d’inscripcions al Programa Esportiu Municipal amb propostes per a infants, joves i adults.