I després

Dissabte, presentació i tastets de Peix Blau

Compartiu aquesta història

El proper dissabte 11 de maig, a les 11 del matí, a la Plaça del Mercat, es farà la presentació de la Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó, un element sempre present a les nostres taules, reinventat un any més pels restauradors de la ciutat. Tradició i innovació tornen a anar de la mà.
Més d’una vintena d’establiments ganxons presentaran tastets dels seus plats a preus populars i com a novetat aquest any també hi trobareu un còctel, bombons de Peix Blau i un pa elaborat especialment per a l’ocasió a més de la Cançó de Taverna que posarà banda sonora per fer de la presentació una festa marinera.
Els organitzadors han divulgat una nota engrescadora que diu textualment: “Quantes vegades assaborim un fabulós plat de peix i ens plantegem qui l’ha pescat,amb quin tipus d’art de pesca, d’on prové i tantes altres preguntes. El simple fet de pensar-hi ens recorda que, “entre el mar i el plat”, hi té lloc una feina dura i moltes vegades desconeguda com és la del pescador.
Sant Feliu de Guíxols ha estat i és un poble de pescadors. La vida marinera és una lluita permanent contra els elements i, de vegades,la feina dels professionals de la pesca locals, agrupats sota el nom de Confraria de Pescadorsde Sant Feliu de Guíxols, està molt poc valorada.
Iniciatives com aquesta afavoreixen els restauradors, dinamitzen el sector pesquer i ajuden a donar a conèixer diferents espècies de peix blau als consumidors. A més de l’anxova i la sardina, podem gaudir del gust del verat, biso, sorell, bonítol, tonyina,peix espasa, etc.
Veniu a descobrir i a degustar el Peix Blau Ganxó, una experiència per als sentits!”

PB1

 

PB2

El més llegit

I després