I després

Detingut a Salou el lladre silenciós de SFG

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat a Salou un veí del municipi de 52 anys acusat d’haver comès cinc robatoris en habitatges de Sant Feliu de Guíxols l’estiu passat mitjançant el mètodesilenciós i dos més –un cotxe i la recaptació de diverses botigues– a Vila-seca i Torredembarra, respectivament, segons informa el diari El Punt Avui. La investigació es va iniciar a partir de quatre robatoris comesos en habitatges de Sant Feliu la matinada del 8 al 9 de juny. Els Mossos van sospitar que podrien haver estat els mateixos autors –el detingut no actuava sol–, ja que van tenir lloc en poc temps de diferència i perquè agafaven el vehicle de cada casa per traslladar-se al següent objectiu per perpetrar un altre robatori. Segons fonts policials, en alguns casos abandonaven el vehicle sostret al costat dels immobles i fugien del lloc amb un altre cotxe sostret, tot i que d’altres vegades feien servir el mateix.
Primer, a Vila-seca
El primer dels robatoris es va produir a Vila-seca, on els lladres van sostreure un cotxe, amb el qual es van traslladar fins a Sant Feliu la matinada del 9 de juny, on van assaltar un domicili i es van endur 20.000 euros. A continuació, es van desplaçar a un segon pis, també de Sant Feliu, on, en finalitzar el robatori, van abandonar el primer dels vehicles sostrets i en van robar un altre per perpetrar el tercer robatori. Aquella mateixa nit van intentar cometre un quart robatori amb força, pel mètode silenciós, també a Sant Feliu. Sense fer soroll, i mentre els propietaris eren dins l’immoble, els lladres van regirar el pis de dalt a baix. Però com que van ser sorpresos pels propietaris es van veure obligats a fugir.
Joies i rellotges
Dies més tard, el 17 de juny, els mateixos autors van assaltar un altre domicili de Sant Feliu. En aquella ocasió, els lladres es van endur joies i rellotges, i quan van ser descoberts per la propietària, un dels delinqüents li va tapar la boca amb la mà per evitar que cridés, mentre la subjectava perquè no es mogués. Ja amb el botí, van fugir del lloc dels fets. Finalment, el 2 d’agost els lladres haurien abordat els dos ocupants d’una furgoneta que estaven recollint la recaptació de diverses botigues deTorredembarra i els haurien sostret els diners en efectiu que custodiaven. El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 

El més llegit

I després