I després

Descobertes en les obres d’intervenció arqueològica a l’entorn del Monestir

Compartiu aquesta història

S’ha trobat just al darrera de l’Arc de San Benet, el paviment i la construcció original i un empedrat del segle XVIII

Continuen endavant les obres de la Plaça Monestir de Sant Feliu de Guíxols, l’avantsala del Museu Carmen Thyssen, que han començat per fora i s’anirà progressivament entrant al Monestir, per fer el futur Museu.

En aquestes interessants excavacions arqueològiques que s’estan documentant, s’ha trobat just al darrera de l’Arc de San Benet, tocant a la porta del Monestir, el paviment i la construcció original i un empedrat del segle XVIII. També s’ha localitzat la muralla, els vessaments i més murs que formen part del sistema defensiu, i un mur que sembla l’escarpa del segle XIV i un altre de cronologia romana.

Ho explica l’arqueòloga Almudena Garcia.

 

Entre els sediments que s’han trobat per sota dels actuals, surt part del cementiri parroquial, que te una cronologia del segle XVIII, s’han extret 4 esquelets, dos parcials i dos sencers a banda de molts ossos dispersos.

L’Alcalde Carles Motas explicava al programa de Ràdio Sant Feliu “Línia amb l’Alcalde”, que “és una troballa molt interessant per poder descobrir com era el Sant Feliu d’abans”.

Les obres del Monestir continuen endavant i l’empresa executa a l’hora, tot i que en paral·lel i amb equips diferents, també la reurbanització de l’avinguda de Juli Garreta (el carrer que desemboca a la plaça del Monestir), la via passarà a ser de plataforma única. Es col·locaran jardineres en tot el recorregut per crear una delimitació física entre vorera i calçada. S’ampliaran substancialment les voreres per tal de crear una vorera de passeig. Les 2 calçades permetran compatibilitzar la circulació tant de vehicles com de bicicletes.

Les obres es van iniciar aquest mes de setembre, està previst que tinguin una durada de sis mesos i mig i tindran un cost de 2.537.297,67 €.

El més llegit

I després