El responsable de l’escola de busseig Piscis Diving de Sant Feliu, Fran Gómez, ha penjat a través de les xarxes socials, una sèrie de comentaris, acusacions, denúncies i protestes per la contaminació que considera que pateix el port de Sant Feliu i, especialment, als responsables del Nàutic Vell insinuant que creu que amb la seva forma d’actuar sembla que “volen enfonsar l’economia turística de Sant Feliu per vendre-la als russos o a algun amic, a la vista de pilotassos com el de l’antic club nàutic, que estava fet a mida”.
En els seus posts apunta que els banyistes han estat patint irritacions a la pell, olor de claveguera i que sardines mortes, preservatius i tampons són alguns dels “elements provinents, principalment, dels abocaments directes de la claveguera que s’han produït durant dos mesos”. Afirma que el responsable del port pernocta amb els especuladors més grans que ha tingut la ciutat, “mentre els gestors es freguen les mans després de la jugada mestra” (referint-se a l’adjudicació de la gestió per part de Ports).
Piscis Diving, una de les empreses que va haver d’abandonar el local on ara hi ha el renovat restaurant del Nàutic Vell, que organitza la neteja del fons marí cada any i que ara opera des del Joan I, també critica la deixadesa en la gestió de la gerent de Ports, Maria Dolors Rodríguez , al temps que fa públic el seu correu electrònic per tal que més persones s’afegeixin a la seva protesta per evitat la contaminació enviant fotografies.
Entre altres reflexions, acusacions i comparatives, apunta que no només s’està patint una crisi financera sinó que també “una crisi ecològica i aquestes situacions enfonsen les perspectives de les empreses turístiques que operen a Sant Feliu”.
Acaba assenyalant als que considera “cacics” i demana que els ciutadans els ajudin a denunciar atès que “el port es troba en una situació similar a la de fa cent anys”.
Dijous en el programa Línia amb l’alcalde, plantejàvem la qüestió a Joan Alfons Albó que comentava que Fran Gómez és una persona molt compromesa amb el mediambient, la reserva marina i la conservació del fons marí dels entorns de Sant Feliu.
Quant a la crítiques a la concessió del Nàutic Vell, discrepava de les declaracions de Gómez en el sentit que l’edifici s’ha recuperat, l’entorn s’ha millorat i s’han creat llocs de treball. Afegeix que abans d’aquesta alternativa, més de mitja dotzena d’empreses que ocupaven l’edifici es podrien haver unit per afrontar aquesta rehabilitació però no es va donar el cas i Ports va buscar alternatives que considera que han millorat l’antic club.
Quant a la contaminació, l’alcalde diu que està més que clar que, sense descartar a cap col·lectiu que opera a la badia, la major part dels abocaments provenen dels vaixells de pesca (conformats especialment per tripulacions africanes que viuen en el mateix vaixell) atès que els elements abocats es poden identificar fàcilment i que li consta que la Confraria de Pescadors en té coneixement i hi està actuant.