I després

Curs de fotografia 2022 de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols

Com cada any l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols, organitza un curs de fotografia. Es portarà a terme al Casal de Tueda. L’inici serà el proper dimecres 10 de gener i es farà cada dimecres de 20h a 22h. Amb una durada de 3 mesos. Constarà de 24h de teòrica en 12 dies + 8h de dues sortides de pràctiques, un diumenge al matí i un divendres al vespre.

Compartiu aquesta història

Com cada any l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols, organitza un curs de fotografia.
Es portarà a terme al Casal de Tueda. L’inici serà el proper dimecres 10 de gener i es farà cada dimecres de 20h a 22h. Amb una durada de 3 mesos.
Constarà de 24h de teòrica en 12 dies + 8h de dues sortides de pràctiques, un diumenge al matí i un divendres al vespre.

Durant les dues hores, els primers 30 minuts estaran dedicats a repassar allò explicat la setmana anterior i veient els treballs prèviament sol·licitats. Després 60 minuts de matèria nova projectant unes 1.000 imatges durant tot el curs i els últims 30 minuts seran de pràctiques amb les vostres càmeres per entendre més bé allò que s’ha explicat.

El primer dia de classe serà una presentació més exhaustiva del curs juntament amb un repàs a la història de la fotografia i què es pot considerar com una bona fotografia.
Els quatre dies següents seran per entendre l’adequat funcionament de la càmera fotogràfica. Marques i models, obturador, diafragmes, distancies focals, isos, flash, etc.
El sisè dia es parlarà de la llum com element indispensable per fotografiar. Tipus de llum, direcció, intensitat, color, etc.
El setè dia serà per entendre la fotografia com un art, fent servir algunes normes i consells per ser més creatius.
El vuitè i novè dia es dedicarà a parlar de les virtuts i els problemes d’alguns dels principals temes fotogràfics com retrat, paisatge, natura morta (bodegó), deports.
El desè dia serà exclusivament dedicat a la màgia de la fotografia nocturna mitjançant un decàleg de les preguntes més freqüents. Quin és l’equip necessari?, com enfocar?, com mesurar la llum?.
Els dos últims dies, amb les imatges de les dues sortides, s’explicarà com millorar les fotos amb programes d’edició com Photoshop o Lightroom.
Encara que no sigui imprescindible, per poder seguir el curs amb les millors condicions, és necessari disposar d’una càmera fotogràfica (aconsellable reflex). Així com flash, trespeus (trípode) i un cable disparador o un comandament a distancia per a la sortida nocturna del més de març.
El preu és de 75€ tot el curs. (Menys de 2,50€ /hora).

Per els socis de l’AFIC Guíxols i del Casal de Tueda el preu serà de 45€.
Per inscripcions envieu un correu a jordi@gallego.cat amb les vostres dades: nom, correu, telèfon i lloc en què penseu fer el curs.

El més llegit

I després