I després

Crònica del Campionat de Segona Catalana- Grup I, entre l’A.D. Guíxols, 1 i la U.E. Tossa, 2. Per Josep Serrats

Crònica del Campionat de Segona Catalana- Grup I, entre l'A.D. Guíxols, 1 i la U.E. Tossa, 2. Per Josep Serrats

Compartiu aquesta història

Després de 14 partits sense perdre, i de 8 de no fer-ho al Josep Suñer (tot i deixar-s’hi 4 empats) els blaugrana van encaixar diumenge passat la primera derrota en un encontre marcat per l’expulsió de Lanzas als 36 minuts, que va ser clau. Tot i avançar-se en el marcador gràcies a un gol de Sanku, els guixolencs van veure com l’equip visitant donava la volta al tempteig, arran d’un matx que fins que els locals no van quedar amb inferioritat numèrica, era molt igualat. L’Ateneu va intentar portar el control de la pilota, però es va trobar un rival molt ordenat defensivament, que va equilibrar el parcial a les acaballes de la primera part. A la segona meitat, els de Sant Feliu es podien posar altra volta per davant en una rematada de Bilal. En canvi, a la següent jugada, aprofitant el contraatac, el contrari va aconseguir l’1 a 2.

El partit prometia ser entretingut, amb dos bons equips que els hi agrada atacar, i així va ser durant els primers minuts. Els forasters foren els primers en arribar a la porteria defensada per Gurt, en una acció polèmica on van reclamar un penal del porter local, però Gurt va tocar clarament la pilota. La primera dels de la nostra ciutat ja va acabar al fons de la xarxa .El protagonista, com no, va ser Sanku, que va rebre una esfèrica des de la banda a l’interior de l´àrea, la va protegir amb el cos, es va girar i va superar Sebby amb xut creuat (18’). Als 24, la ocasió va ser per Aito, que va finalitzar una bona acció dels seus amb un tret que es va estavellar al lateral de la porteria visitant. Només sis més tard, en una sacada llarga de banda de Lanzas, Brice va rematar sense encert amb el cap. Van ser uns bons minuts del Guíxols, però els de Toni Sánchez patien en excés en defensa per la velocitat dels dos extrems de l’equip tossenc, que van ser un maldecap pels seus defensors. Als 34 minuts una de les primeres aproximacions dels visitants amb un xut creuat. Ja al minut 35, la jugada clau que marcaria el desenvolupament del partit, quan Lanzas es va veure obligat a fer falta quan Aly aprofitava una pilota morta per encara la porteria de Gurt. El segon gerro d’aigua freda va arribar en el minut 43, quan Narcís, assistit des de banda dreta, va fer de cap l’1-1.

A la represa, Bilal i Omar van rellevar Aitor i Diego Zayas, i el Guíxols va sortir a pel partit. Al minut 50, en una falta executada per Callicó, la va rematar de cap Bilal, però una gran intervenció del porter va evitar el gol dels blaugrana. Malauradament, el refús del porter va provocar una contra que va agafar molt mal posat l’equip ganxó, i va suposar el definitiu 1 a 2. Els de la nostra ciutat van intentar reaccionar, com en un cop de cap de Brice (57’), però qui realment portava perill era el Tossa, que trobava molts espais per fer jugades de contracop, i va estar a punt de marcar el tercer. Els de Toni Sánchez no van llançar la tovallola, però tot i posar tots els davanters disponibles- fins que va caure lesionat Montero-, els va passar factura jugar tants minuts amb un home menys, i no van generar situacions clares de perill excepte en accions a pilota aturada.

Amb aquest resultat els blaugranes encaixen la primera derrota al Sunyer d’aquesta temporada, i acaben amb una ratxa de 14 partits consecutius sense perdre, i l’han penalitzat a passar del primer al tercer lloc de la classificació en només dues setmanes.

Per aquest encontre Toni Sánchez va fer quatre canvis respecte de la jornada anterior donant entrada a l´onze inicial a Gurt, Aitor, Umar i Sanku en lloc de Bayona, Bilal, Omar i Montero; Eloy Gámez segueix lesionat i Riki, Amós Gasca i Sandy no entraren a la convocatòria.

A.D. Guíxols: Gurt, Aitor (Bilal, 46’), Lanzas, Toumani, Umar (Montero, 58’)

(Guillem, 78’), Diego Zayas (Omar, 46’), Pol Mitjà (Marçal, 78’), Callicó, Denilson, Sanku i Brice.

U.E. Tossa: Sebby, Marc Carrillo, Amaya, Amorín, Molina (Fernández, 78’), Caballero (Guarnido, 58’), Álvaro Fernández, Flores, Ousman (Poza, 84’), Gerard Carrillo i Touray.

Gols: 1-0 (18’) Sanku. 1-1 (43’) Caballero. 1-2 (51’) Touray.

Àrbitre: Morgado Mateu. T.G.: Als locals Diego Zayas i Montero; i els visitants Álvaro Fernández, Caballero, Sánchez, Amorín i Poza. Va expulsar per doble amonestació a Lanzas(Guíxols,m.36).

Diumenge a les 5 de la tarda, vital desplaçament dels guixolencs al camp d’un Quart que ocupa llocs de descens i a qui només li serveix la victòria.