CONTROL D’OBRES SENSE LLICÈNCIA A SFG

L’Ajuntament de Sant Feliu ha muntat un protocol d’actuació per tal de determinar quines obres menors i majors s’estan realitzant sense llicència dins del terme municipal.
Fa unes setmanes ja avançàvem que les inspeccions fins i tot s’estendrien als caps de setmana, període en el qual algunes persones aprofiten per fer reformes i treballs a les seves finques.
La nostra emissora va contactar amb el cap de l’àrea d’urbanisme, l’arquitecte, Lluís López perquè ens comentés quines accions s’emprenen i la raó per prendre aquesta decisió.
L’arquitecte declarava que “es fa per evitar greuges comparatius atès que hi havia veïns que sol·licitaven llicència i altres no. L’equip de govern ens va demanar que féssim inspeccions extensives a tot el municipi. Hem dividit la ciutat en diverses zones i hem posat a treballar a tots els tècnics de l’àrea perquè inspeccionin totes les llicències i totes les obres que es fan en el municipi”.
Lluís López continuava declarant que “estem advertint als promotors i constructors que aquesta actuació es fa de forma genèrica, es visiten totes les obres i estem fent una escombrada prou important”.
Algunes de les irregularitats les han detectat els propis tècnics de l’àrea i altres han estat denunciades pels propis veïns i afegia que es personaran a les obres, identificaran a les persones que hi estan treballant i, en el cas que no disposin de llicència, se’ls dóna un termini d’entre 1 i 3 dies per tal que regularitzin la situació. Si en aquest període no s’ha fet la regularització, torna a haver-hi una segona inspecció dels serveis tècnics i s’obre el corresponent expedient de disciplina urbanística per tal que s’adeqüin al procés administratiu de restitució de la legalitat a més de l’expedient sancionador.
En aquest cas, com que ja han estat advertits, s’obren els dos expedients a la vegada i el resultat és una regularització obligatòria on s’hi pot contemplar l’enderroc i una sanció.
Des de l’equip de govern i des de l’àrea d’Urbanisme volen que aquesta informació arribi a tot el municipi i esperen que en els tres mesos que resten per acabar l’any, totes les obres hagin estat inspeccionades.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació