L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols preveu reprendre les obres d’urbanització del carrer de Sant Martirià el proper mes de maig després que a mitjans de desembre passat l’empresa que ho executava ho deixés a mig fer per no poder fer front econòmicament als treballs -s’ha de tenir en compte que l’empresa havia d’avançar uns diners-, de manera que el contracte es va rescindir de mutu acord entre les dues parts. El Diari de Girona informa que el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs (Tots per Sant Feliu), ha explicat que el projecte inicial s’ha hagut de refer perquè una conducció de sanejament s’ha hagut d’allargar fins el pou que hi ha a la cantonada dels carrers Francesc Jofre i el Miquel Boera -inicialment, havia d’anar al que hi ha a la cantonada dels carrers Joan Surís amb Francesc Jofre-. Ara, l’Ajuntament buscarà una nova empresa a través d’un concurs negociat sense publicitat -el preu de licitació dels treballs és de 126.000 euros més IVA-.
Saballs ha explicat que l’Ajuntament pot buscar la nova empresa amb aquest sistema de contractació ja que l’import de l’obra és inferior als 200.000 euros. Alhora és un procediment permet accelerar els tràmits respecte d’un concurs obert.
La reurbanització està executada en el tram del carrer Sant Martirià entre els carrers Nou de Garrofers i Sant Domènec i, des del desembre, resta pendent l’execució del segon tram.
La portaveu del grup municipal de CiU, Dolors Ligero, ha criticat l’actuació de l’equip de govern amb aquest assumpte i que la tramitació de la nova contractació encara no s’hagi fet. Ligero també considera que l’equip de govern ha «tingut temps més que suficient per refer el projecte i tornar-lo a licitar de nou».
Saballs ha respost a la portaveu de Convergència i Unió que l’Ajuntament va tenir coneixement que s’havia de fer el canvi abans de Nadal, de manera que és el temps que han necessitat per portar el projecte a licitació.
Dolors Ligero ha demanat «la màxima celeritat en aquesta contractació i que no es demori més l’inici de les obres» perquè els veïns del carrer Sant Martirià han tingut greus problemes amb el clavegueram a l’interior dels habitatges. Josep Saballs ha concretat que efectivament hi ha hagut problemes amb el clavegueram, però que era en el primer tram ja executat, de manera que ja s’hauria d’haver solucionat amb les obres d’urbanització.