I després

Cap de setmana eclèctic i espectacular a Porta Ferrada, Herbie Hancock – Simple Minds – La Fura dels Baus & Gio Symphonia

Compartiu aquesta història

HERBIE HANCOCK
Espai Port
divendres, 22 de juliol a les 22.00 hores

Herbie Hancock és, indiscutiblement, una de les figures més destacades a la història del jazz. I no només com a pianista i teclista, considerat un dels màxims referents del gènere, sino també com a ment creativa i generadora de conceptes. La seva influent trajectòria ha donant lloc a moments únics com els ja clàssics Cantaloupe Island -samplejat als 90 per Us3 i reconvertit en súper vendes- i Watermelon Man, entre molts d’altres.

El gran Miles Davis es va fixar en ell a principis dels 60 i va formar part de la seva banda durant 5 anys. Després va volar en solitari i el seu piano elèctric va ajudar a definir el so jazz-funk dels 70 al capdavant dels mítics Headhunters. La seva pròpia visió de l’avantguarda i el futurisme també el va portar a l’experimentació electrònica i les bandes sonores -va signar els respectius soundtracks de les icòniques Blow-Up (1966), Death Wish (1974) i Round Midnight (1986)-, aspectes que ajuden a entendre la rellevància d’aquest artista imprescindible.

SIMPLE MINDS
40 anys d´èxits
Guíxols Arena
dissabte, 23 de juliol a les 22.30 hores

Números 1 en països com el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, França i Espanya, 60 milions d’àlbums venuts i fites com les d’haver participat, el juliol del 1985, quan ben pocs podien competir amb ells en popularitat, en el mític Live Aid de Filadèlfia. Aquestes són algunes de les credencials dels escocesos Simple Minds, clàssic absolut de la cultura pop dels anys 80 que, aquest estiu, visiten Porta Ferrada en el marc d’una excitant gira mundial de 40 aniversari reblada amb el disc recopilatori 40: The Best of 1979-2019. Amb dos dels músics més elegants del pop, Jim Kerr i Charlie Burchill, encara al capdavant, el grup de Glasgow ha abraçat, en aquestes quatre dècades d’història, músiques com el post-punk, la new wave i el synth-pop i s’ha revelat, inqüestionablement, com una de les bandes que més petjada ha deixat de la seva quinta. En el seu catàleg hi figuren cançons tan poderoses com Don’t you (forget about me) -infal·lible hit de la pel·lícula El club de los cinco-, See the lights i Waterfront, i la seva conjugació d’èpica i ball continua oferint resultats formidables en concert. Cita amb els autors d’una part important de la banda sonora de la teva vida al Guíxols Arena.

LA FURA DELS BAUS & GIO SYMPHONIA
La Pastoral for The Planet
Espai Port
diumenge, 24 de juliol a les 22.00 hores

Estrena exclusiva a l’estat espanyol.

La Fura dels Baus presenta la seva pròpia versió de la Simfonia nº 6, composta per Ludwig van Beethoven i també coneguda com la Simfonia Pastoral. Acabada l’any 1808, és una de les poques obres de música programàtiques de Beethoven, i el compositor la va subtitular com a Records de la vida campestre. El furero Carlus Padrissa ha reinventat la peça sota el nom de Pastoral for The Planet i mesclant-la amb altres composicions de Reicha, Weber, Rietz i F. Mendessohn. Va ser just abans del tret de sortida de la pandèmia, al febrer de 2020 quan es va estreenar exitosament a Aix-en-Provence i a París. Era qüestió de temps que l’espectacle furero passés per Catalunya, que és d’on era l’àvia materna del compositor Beethoven: María Josefa Poll, exiliada procedent del sud dels Pirineus.

L’espectacle comptarà amb la interpretació musical de la GIO SYMPHONIA, una orquestra simfònica que va néixer el 5 de febrer del 2012 gràcies als seus impulsors Marcel Sabaté (director musical) i Jaume Sabaté (director general). Tot i la seva curta trajectòria, la GIO gaudeix d’un alt nivell, fet que l’ha portat a col·laborar amb diversos músics de prestigi en diferents escenaris de renom. La Pastoral for The Planet és una coproducció de La Fura dels Baus, Erda Éducation i Reserche Dévelopement Artistique i Le Grand Théâtre de Provence.

Venda d’entrades a festivalportaferrada.cat

El més llegit

I després