I després

Aquest divendres s’inaugura “Retrats de Mar” al Museu d’Història de SFG

Compartiu aquesta història

Aquest divendres a les 19:30 h. S’inaugura al Monestir de Sant Feliu (Museu d’Història) “Retrats de Mar, una exposició temporal molt interessant que recopila obres inspirades en paisatges diversos sempre amb el mar com a referent i que es podrà visitar fins el 2 de maig, de dimarts a dissabte, de 10 a 13 i de 17 a 20 h. I diumenges i festius, de 10 a 13 h.
La mostra, itinerant, està organitzada per la Xarxa de museu marítims de la costa catalana, i aplega una quarantena d’obres que donen a conèixer paratges de singular bellesa del litoral català i de les tasques diàries de la gent del mar.
Les obres s’han estructurat en tres grans àmbits: El paisatge i el litoral català, el treball i la gent del mar i la transformació de la costa catalana per la intervenció humana.
La ciutat de Sant Feliu de Guíxols hi és representada a través d’obres de Josep Amat i Emili Vilà, peces del fons del Museu d’Història de la Ciutat.
La mostra reuneix una amplia selecció d’obres dels s. XIX i XX. Totes les obres procedeixen dels fons dels museus i institucions que formen la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana; és a dir dels museus de Cotlliure, de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), de l’Anxova (l’Escala), de la Pesca (Palamós), d’Història (Sant Feliu de Guíxols), del Mar (Lloret), de la Nàutica (el Masnou), de la Marina (Vilassar de Mar), Marítim de Barcelona, d’Història de Cambrils, del Port de Tarragona i Museu del Montsià. És per això que s’ha convertit en una ocasió única per veure el mes destacat del patrimoni dels museus marítims catalans en una sola exposició.
Els artistes seleccionats han estat: Josep Amat, Andrés Amaya, Jaume Arenas, Jordi Arenas, Francesc Artigau, Benjamí Bofarull, Macià Canturri, Francesc Carbonell, Fermí Carré, L. Casals, Anthony Cross, Josep Delhort, Drapper, Narcís Galià, Joan Llaverias, José Martínez Romero, Josep M. Mascort, Maurici Montané, Ramon Noè, Jorge Núñez, Josep Maria Prim, Rafel Ramis, Guillem Rocas, Joan Sala, Ezequiel Torroella, Emili Vilà, Manuel Zamora.
Per més informació: Tel. 972.82.15.75; (museuhistoria@guixols.cat)

El més llegit

I després