I després

AQUEST DISSABTE FIRA DE PATCHWORK A SFG

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte a Sant Feliu de Guíxols s’hi celebra la V Fira Mediterrània del Patchwork, una altra fira temàtica que cada vegada té més seguidores que han trobat en la tradició de la costura un nou món a través de les noves tecnologies i de la imaginació sense límits una vessant artística totalment engrescadora i fins i tot competitiva.
El patchwork és l’art d’unir teles de diferents colors i grandàries (retalls) utilitzant múltiples tècniques per arribar a formar diferents motius i objectes útils o simplement decoratius (cobrellits, estovalles, coixins, tapissos, quadres, cistelles, capses, etc.).
És un art que persegueix la precisió en el traçat, tall i assemblatge de les peces de tela, però per a la seva pràctica no es necessita cap tipus d’experiència anterior. Per tant, qualsevol persona, adult o jove, pot desenvolupar immediatament la seva pròpia creativitat sense requerir cap coneixement previ de costura.
Així doncs, el que era un vell costum, com és la costura, i la incorporació de les noves tecnologies i teixits amb les tècniques actuals facilita la seva pràctica i la fira que se celebra a Sant Feliu permet gaudir d’exposicions de peces originals i adquirir el kit necessari per realitzar treballs. A més, podreu participar en les nombroses activitats que s’hi organitzen: tallers, exposicions i concursos per a tothom.
S’ha comprovat que una qualitat extraordinària del patchwork és la voluntat de compartir coneixements, informacions, trucs, teles, etc., que produeix en totes les persones aficionades, la qual cosa representa que fins i tot es consideri un mitjà molt eficaç per combatre moltes dolències de la societat actual: solitud, depressió, estrès, etc.
A més de l’exposició que estarà uns dies a l’Ajuntament, la fira se celebrarà aquest dissabte, 14 de setembre, des de les 10h. fins les 20h. a la Rambla Vidal, organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu en col·laboració de l’Associació de Patchwork de Sant Feliu de Guíxols

El més llegit

I després