AQUEST DISSABTE FIRA DE PATCHWORK A SFG

Aquest dissabte a Sant Feliu de Guíxols s’hi celebra la V Fira Mediterrània del Patchwork, una altra fira temàtica que cada vegada té més seguidores que han trobat en la tradició de la costura un nou món a través de les noves tecnologies i de la imaginació sense límits una vessant artística totalment engrescadora i fins i tot competitiva.
El patchwork és l’art d’unir teles de diferents colors i grandàries (retalls) utilitzant múltiples tècniques per arribar a formar diferents motius i objectes útils o simplement decoratius (cobrellits, estovalles, coixins, tapissos, quadres, cistelles, capses, etc.).
És un art que persegueix la precisió en el traçat, tall i assemblatge de les peces de tela, però per a la seva pràctica no es necessita cap tipus d’experiència anterior. Per tant, qualsevol persona, adult o jove, pot desenvolupar immediatament la seva pròpia creativitat sense requerir cap coneixement previ de costura.
Així doncs, el que era un vell costum, com és la costura, i la incorporació de les noves tecnologies i teixits amb les tècniques actuals facilita la seva pràctica i la fira que se celebra a Sant Feliu permet gaudir d’exposicions de peces originals i adquirir el kit necessari per realitzar treballs. A més, podreu participar en les nombroses activitats que s’hi organitzen: tallers, exposicions i concursos per a tothom.
S’ha comprovat que una qualitat extraordinària del patchwork és la voluntat de compartir coneixements, informacions, trucs, teles, etc., que produeix en totes les persones aficionades, la qual cosa representa que fins i tot es consideri un mitjà molt eficaç per combatre moltes dolències de la societat actual: solitud, depressió, estrès, etc.
A més de l’exposició que estarà uns dies a l’Ajuntament, la fira se celebrarà aquest dissabte, 14 de setembre, des de les 10h. fins les 20h. a la Rambla Vidal, organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu en col·laboració de l’Associació de Patchwork de Sant Feliu de Guíxols

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació