I després

ACTE DE PRESENTACIÓ DE LA CUP

Compartiu aquesta història

En una nota facilitada per la CUP Guíxols, ens aporten la crònica de la seva presentació: “El passat divendres, 24 d’abril, la CUP Guíxols va presentat la candidatura omplint la sala principal de la Casa Irla. Fou una presentació coral, amb moltes persones de la llista, aportant propostes. Andreu Ferrer va presentar presentat l’acte, que va començar amb la projecció del vídeo #SomUnitatPopular. L’acte va comptar amb la presència d’Óscar Simón, número cinc per Barcelona, que va parlar sobre la situació política des d’ara fins el setembre i va plantejar la necessitat de construir la independència des del municipalisme.
L’Aniol Negre de 18 anys i la Rosa Maria Salgas van plantejar que calen de polítiques integrals de joventut, començant per revitalització del Punt d’Informació Juvenil mitjançant l’autogestió i van insistir en la necessitat d’obrir un ateneu popular.
El mateix Andreu va explicar el programa d’habitatge de la CUP, que es centra en garantir el dret a l’habitatge a tothom, la prohibició dels desnonaments, la creació d’un parc públic de lloguer social i la masoveria urbana i la necessitat de canviar la manera de treballar d’ADIGSA.
Joan Fernández va presentar les propostes en l’àmbit laboral, apostant per reduir l’atur, apostant per plans de rehabilitacions d’habitatges antics i sobretot amb la municipalització dels serveis públics, que sense gastar un euro permetrien a la ciutat estalviar-se l’IVA i utilitzar aquests diners per a millorar el servei i polítiques actives per fomentar l’economia social i cooperativa.
L’Abdul Hamoudan, company nascut al Marroc, que no ha estat admès a la llista per no tenir la nacionalitat, ha denunciat l’apartheid polític i jurídic que pateixen les persones emigrades, que després de molts anys (l’Abdul porta 9 anys) no poden exercir encara els seus drets democràtics.
En Jaume F. Moreno, company de la CUP de 17 anys, va llegir un text de suport d’en Toni Strubell, que estava a la jornada del Sant Jordi, i va animar a signar la ILP per un nou sistema educatiu i va deixar clar que el jovent de 16 i 17 anys també veuen negats els seus dret democràtics.
L’Elena Delgado, cap de llista tal com ella va recordar ‘perquè la llei obliga a que n’hi hagi’, va tancar l’acte defensant un gir total en les polítiques socials municipals, fent èmfasi en la creació d’espais de participació i decisió per al veïnat del poble. L’Elena va recordar que l’Ajuntament es va comprometre a garantir l’alimentació dels infant amb beca menjador durant l’estiu, però no ho està fent i va plantejar la independència per fer un nou país millor per a les classes populars.
Dos cantautors, John Langan i Agus Segura, va animar la vetllada amb temes acústics carregats de força i finalment es va tancar l’acte cantant l’Estaca amb tothom dempeus”.

 

El més llegit

I després