I després

50 ANYS AGERMANATS + JOCS SENSE FRONTERES

Compartiu aquesta història

Per commemorar el 50è aniversari del primer agermanament de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols amb la ciutat francesa de Bourg de Peage, aquest dijous, les delegacions europees de Schwaz, Mindelheim, Bourg de Péage, East Grinsted i Tramin faran estada a Sant Feliu, on el proper divendres a la tarda s’hi celebraran els Jocs Sense Fronteres amb la participació de joves de les diferents nacionalitats que competiran en el recinte de Força 3 amb esports bàsicament aquàtics.

També es farà una trobada amb les entitats culturals i esportives de Sant Feliu per si estan interessades a organitzar activitats a les ciutats agermanades i, a més de la rebuda, visites, els Jocs Sense Fronteres i trobades de cortesia amb les delegacions, a les 6 de la tarda del dissabte se celebrarà un acte commemoratiu del cinquantenari, a la sala Abat Panyellas del Monestir, i un sopar a l’Hort del Rector (Restaurant El Ginjoler). Amb aquest motiu, l’Arxiu Municipal ha editat un Arjau monogràfic amb l’enunciat “50 anys enllaçats”.

El regidor de Turisme, Salvador Calabuig, declarava que “l’agermanament amb Bourg de Peage ens va permetre ser més europeus que la resta ja que ens varem acostar a Europa quan era més difícil, estrenyent llaços a través dels intercanvis, visites, els jocs, etc. I ho celebrem ara, quan han passat cinquanta anys, motiu pel qual els convidem i recuperem els jocs que se celebren cada any de forma itinerant, esdevenint un punt comú de trobada entre els joves, iniciativa de la qual en els darrers anys Sant Feliu s’havia despenjat i aquest govern ho ha volgut recuperar”.

A Europa, els agermanaments es varen començar a acordar després de la finalització de la Segona Guerra Mundial. Qualsevol motiu era una bona excusa per mostrar bones voluntats després de tanta barbàrie. La data del primer agermanament de Sant Feliu de Guíxols amb Bourg de Peage fou el 25 de juny de 1967, amb les delegacions encapçalades pels alcaldes Manel Vicens Moner (SFG) i Henri Durand (BdP).

 

 

El més llegit

I després