I després

5 NOTÍCIES, 5 IMATGES DE PD’A

Compartiu aquesta història

(Notícies extretes de la página web www.ciutada.platjadaro.com)

CICLE DE CONFERÈNCIES I CONCERTS
El conjunt de festivals i activitats musicals d’estiu a Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró, agrupats sota la marca conjunta Estereofònics ,creix en nombre d’actuacions, calendari i amb propostes complementàries com ho és el nou cicle de conferències i concerts La salut musical a casa nostra, que durant quatre divendres de juny es desenvoluparà a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro. Hi intervindran diversos especialistes en un gènere musical i es clourà amb un concert de proximitat representatiu del mateix estil. S’inicia, el divendres 2 de juny (19 h) amb la xerrada dedicada al jazz de la mà de Joan Chamorro, fundador i director de la Sant Andreu Jazz Band. Tot seguit, el mateix conferenciant actuarà al capdavant de la formació Joan Chamorro Quartet, amb tres joves promeses del gènere. La segona, divendres 9 de juny (19 h), es fixarà en el pop-rock amb Xavier Castillón, cap de Cultura de El Punt/Avui i que es clourà amb l’actuació de Lakaste, grup guanyador del Concurs Sona9-2016. La tercera, serà divendres 16 de juny (19 h) sobre el rock’n’roll amb Toni Castarnado, col·laborador de Ruta 66, Mundo Sonoro o la Cadena Ser, prèvia al concert de Watusi Four (garatge dels 60 i rock’n’roll). La darrera conferència, dedicada a la clàssica, divendres 30 de juny (19 h), serà conduïda per Joan Vives, locutor i redactor de Catalunya Música. Tot seguit, a l’exterior de la Masia Bas s’hi celebra el concert inaugural de les Nits de Jazz amb Nova Quartet.

GUARDONATS SET EQUIPAMENTS DEL MUNICIPI
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha assolit, després de superar les auditories externes de valoració, la renovació per a l’any 2017 dels distintius de qualitat turística dels quatre equipaments municipals adherits al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED): els programes de gestió de platges a Sa Conca, Cala Rovira i Platja Gran (des de l’any 2005), i l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro (2013). Enguany s’ha valorat el Museu de la Nina de Castell d’Aro, adherit des de 2007, tancat temporalment per obres d’ampliació i millora. En l’àmbit privat el municipi també disposa de tres establiments amb aquest reconeixement: L’Hostal de la Gavina de S’Agaró, el S’Agaró Hotel i el Càmping Valldaro de Platja d’Aro. Les empreses, serveis i institucions distingides amb el SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació amb proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible. Un conjunt accions per a la millora dels serveis i els recursos turístics. El pla, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà des de l’any 2004, es basa en el Sistema Intregral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría General de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincials (FEMP). Enguany s’han guardonat a 62 iniciatives a la comarca, adherides en el programa. El SICTED s’implanta actualment a 221 destinacions de l’estat espanyol amb més de 9.300 empreses distingides.

DEL 27 DE MAIG AL 25 DE JUNY AL CASTELL DE BENEDORMIENS
Recull de la seixantena de quilts participants en el 9è Concurs de Patchwork de Castell-Platja d’Aro (pdf), a les sales municipals d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro del 27 de maig al 25 de juny (caps de setmana i festius 11-13 h i 17-20 h, entrada lliure i gratuïta). Inauguració de l’exposició i el lliurament de premis dissabte 27 de maig (13 h). Prèviament hi haurà diverses demostracions de tècniques de patchwork a càrrec de Pepa Pellicer, Maria Vila -Punt de Patch- i Bernina (10-12.30 h). Es concedeixen guardons a les millors composicions en les modalitats de quilt, quilt col·lectiu, aplicació, embuatat a mà, embuatat a màquina domèstica, quilt tradicional i quilt elaborat per infants fins a 14 anys. La labor de retall és una tècnica que consisteix en cosir trossos de tela de diverses formes i colors, acuradament tallades, en un disseny més gran, generalment basat en patrons de repetició o formes geomètriques generant un mosaic llis i sense arrugues. La convocatòria i l’exposició és una iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Més enllà de les mostres temporals, el Castell de Benedormiens, ha consolidat, a la planta superior, un marc expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art amb les obres cedides pels artistes que hi ha exposat durant tres dècades. També s’hi ha habilitat un espai per mostrar-hi el projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro: la personalització en mesures humanes de la figura de la nina tradicional catalana, La Pepa, que van fer dotze artistes de renom. Les properes mostres al castell són: Josep Miralles (1-30 de juliol), Artigau (5 d’agost-17 de setembre), Margarita Gil Granero (23 de setembre-29 d’octubre) i col·lectiva d’artistes locals (4-26 de novembre). Actualment, i fins al 9 de juliol, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro hi ha instal·lada, l’obra escultòrica de gran format de Pedro Jordán, que tindrà continuïtat amb una mostra de Clemente Ochoa (15 de juliol-28 de gener). Darrerament, l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, acollirà la col·lectiva d’artistes contemporanis Summer Lovin’ (8 de juliol-11 de setembre) i una retrospectiva de l’Escola de Tapís de Castell-Platja d’Aro (16 setembre-8 d’octubre).

NOU TALLER DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro està desenvolupant la redacció del futur Pla Director d’Equipaments al municipi. Després de la recollida d’informació, iniciada l’estiu de 2016, sobre els equipaments existents per elaborar-ne un inventari inicial i conèixer la valoració dels tècnics municipals; durant l’hivern d’enguany s’ha desenvolupat la fase de diagnòstic amb dos tallers participatius, sistema de treball que tindrà continuïtat ara, en la següent etapa del procés, la fase propositiva. Un d’aquests tallers és obert a la participació ciutadana, dimecres 14 de juny (19-22 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 9 de juny (inscripció aquí). La voluntat és reunir-hi entre 30 i 40 persones representatives en proporció demogràfica dels diferents nuclis, franges d’edat, gènere, origen i vinculació o no al món associatiu. Es demana que siguin empadronats o amb segona residència o activitat empresarial o comercial amb una antiguitat mínima de 5 anys. També hi poden participar aquelles persones que ho van fer en el taller de diagnosi. D’entre tots els candidats es farà una selecció que garanteixi l’acompliment d’aquests criteris, i que es comunicarà entre el 12 i 13 de juny. La finalitat en aquesta fase és l’elaboració de propostes d’acció a partir de la informació obtinguda en la fase de diagnòstic. Justament per això s’establiran cinc taules de treball i perquè cadascuna pugui analitzar un grup d’equipaments: serveis centrals, atenció ciutadana i turisme; esports; cultura, educació i joventut; infància, serves socials, centre cívic i biblioteca; i promoció econòmica. Amb l’impuls del Pla Director d’Equipaments es pretén assolir una eina de planificació global que reculli les necessitats i disponibilitats d’equipaments al municipi i proposar un pla d’inversions a curt, mitjà i llarg termini -fins a 20 anys- per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves. El pla, ha d’analitzar la situació actual dels equipaments tant privats com públics, tenint present però la seva titularitat -si són municipals o d’altres administracions-; i detectar-ne les necessitats, tenint en compte l’evolució de la població i el planejament urbanístic vigent.

PROGRAMA DE 78 CONCERTS FINS AL 14 D’OCTUBRE
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro presenta la tercera edició d’Estereofònics (web), la marca que aplega, des de l’any 2015, tots els festivals, actuacions i espectacles musicals d’estiu al municipi i que enguany ofereix 78 concerts en 140 dies (vuit més l’any passat), del 27 de maig al 14 d’octubre, majoritàriament gratuïts, a l’aire lliure i de múltiples gèneres: del jazz a la música de cambra, tot passant pel surf o el rock’n’roll. Tota la informació es recull en l’edició de 16.000 exemplars de l’agenda musical que cronològicament relaciona l’oferta de concerts que també es pot trobar en quatre idiomes al lloc web. Black Music Big Band & Brodas Bros, Orquestra Fireluche, Stefano Palatchi, Barcelona Gospel Messengers & Lurine Cato, Els Cremats, Händel Festival Orchestra, Anna Miernik, Biznaga, King Salami & The Cumberland 3, Maurzio Di Fulvio, Manuel Fuentes & The Spring’s Team, Eva Fernández Group, Orquestra Selvatana, Hotel Cochambre, MFC Chicken, The Phantom Surfers són només alguns dels protagonistes de l’estiu. Per donar la benvinguda als festivals, s’ha programat una jornada inaugural, la vesprada del dissabte 27 de maig, amb vuit concerts de petit format, gratuïts, a l’aire lliure enmig dels carrers més cèntrics de Platja d’Aro. La principal novetat és la programació a la Biblioteca Mercè Rodoreda del cicle de conferències i concerts de petit format La salut musical a casa nostra els divendres 2. 9, 16 i 30 de juny, dedicats monogràficament al jazz, pop-rock, rock’n’roll i clàssica amb Joan Chamorro, Xavier Castillón, Toni Castarnado, respectivament. Configuren Estereofònics 2017: Concerts Inaugurals (dissabte 27 de maig), Xalaro · 4a Mostra d’Espectacles i Turisme Familiar (dissabte 17 i diumenge 18 de juny), Nits de Jazz a Platja d’Aro-20 Anys (30 juny-1 de setembre), Cicle de Sardanes i Havaneres (8 de juliol-26 d’agost), Festival Internacional de Música de S’Agaró (15 juliol-14 d’octubre), Desemboca Rock’n’ Roll Festival (21-23 de juliol), Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava (dijous 3 i dilluns 14 d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (11-15 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (8-11 de setembre), i FestiSurf Costa Brava (dissabte 23 de setembre).

El més llegit

I després