I després

4 NOTÍCIES, 4 IMATGES DE LA VALL D’ARO

Compartiu aquesta història

JUANICO AMB TENORA
Amb So de Cobla , el nou Festival de Cobla de Catalunya, es va inaugurar dissabte a Palamós amb l’actuació de Cris Juanico, que va interpretar temes del seu repertori amb Ja T’ho Diré i en solitari, acompanyat per músics de cobla. Segons informa el diari El Punt Avui, El festival continuarà dimecres amb el 17è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, a càrrec de La Principal de la Bisbal i els Montgrins.

 

OBERTURA CADA DIA DEL SANTA MARKET
Una de les novetats d’aquest estiu a l’Empordà és La Santa Market , que es presenta com “un aparador alternatiu amb la millor selecció de producte i gastronomia de la Costa Brava en un entorn únic”. Situat al Santa Cristina Horse Club, a l’entrada de Santa Cristina d’Aro, La Santa Market ofereix des de principis de juliol fins al 27 d’agost –a partir d’ara obrirà tots els dies llevat dels dilluns, de les 6 de la tarda a la 1 de la matinada– una àmplia oferta de propostes per menjar, beure i comprar roba, complements i altres productes de creadors independents que defensen valors com ara la sostenibilitat i el consum responsable. L’entrada al recinte és gratuïta i hi ha pàrquing amb “tarifa plana”. Una espècie de gran vela de circ conceptual dibuixada per desenes de llums que no impedeixen veure el cel és la imatge que es veu de La Santa Market des de la distància. Al mig de les parades, els estands –n’ hi ha un, per exemple, en què es mostra com reciclar els envasos i convertir-los en una petita gran ciutat de joguina– i els inevitables food trucks o furgoteques, hi ha un escenari on es programen concerts i sessions de discjòquei totes les nits. La pianista i cantant Bruna Marín, també durant tot el cap de setmana hi ha previstes activitats infantils i demà l’actriu i exmodel Mònica Pont signarà exemplars del seu llibre No estás sola (19.30 a 21 h), una novel·la basada en la seva dura experiència com a mare que va perdre la custòdia del seu fill en un conflictiu divorci. Durant l’agost també hi actuaran Mazoni, Xavi Lloses, Kitflus Kuartet, Judit Neddermann, Sara Terraza, Guillem Roma, Renaldo & Clara, Gemma Humet, Gospel d’Aro, Marta Rius i altres artistes. Tot un còctel de sensacions.

 

ACTIVITATS FAMILIARS A PD’A
El miniclub infantil de la platja Gran de Castell-Platja d’Aro ha ampliat la seva oferta amb ioga per a nadons de fins a dotze mesos i hipopressius per a mares, una tècnica per enfortir la zona abdominal sense els efectes negatius que tenen els abdominals clàssics. També es renova el mòdul exterior del miniclub, ara decorat amb el personatge que fa un any que acompanya les accions, les activitats i les promocions de turisme adreçades al públic familiar, en Xalarí, creat per l’equip d’il·lustració gironí de XuxuLanstrum. Més enllà del miniclub i del festival Xalaro, d’espectacles de turisme familiar, aquest estiu es programen sessions d’animació infantil i familiar al passeig Marítim, amb tallers, jocs, espectacles i vol d’estels. A la biblioteca Mercè Rodoreda es fan sessions de contes, tallers familiars i multimèdia i la campanya de promoció de la lectura Llegir té premi! També s’ofereixen visites guiades naturalistes, teatralitzades i fires i mercats, i la possibilitat de la circulació de minitrens.

 

MÀGIC PARK TANCA PER DONAR PAS A UN COMPLEX COMERCIAL
Una de les imatges més icòniques de Platja d’Aro, el parc d’atraccions Magic Park, tancarà –ara sí– finalment les portes l’11 de setembre. Es posarà fi a més de quatre dècades ininterrompudes d’aquesta oferta d’oci que ha estat tot un referent al municipi i a la Costa Brava. Segons informa el Diari El Punt Avui, l’espai l’ocuparà un complex comercial i hoteler. Ara mateix les instal·lacions continuen funcionant amb total normalitat a partir de dos quarts de cinc de la tarda. Però, per exemple, ja s’ha començat a desmuntar la gran rua, que ha estat, també, una altra de les imatges icòniques. El pla general d’ordenació urbana (POUM) qualifica la zona d’equipaments i, un cop s’hagi enderrocat l’actual estructura, s’hi preveu fer un gran complex comercial i hoteler. En aquest sentit, i segons fonts consultades, ja es disposa d’un projecte força avançat i, a més, s’estan buscant terrenys propers per ampliar-lo. Res ha variat, doncs, des de les darreres informacions que va publicar aquest mateix diari. Es preveuen diverses plantes subterrànies amb magatzems per a comerços, una planta dedicada a galeries comercials i un hotel. El projecte pot convertir-se en un punt d’atracció important en aquest sector del municipi, a més de comportar una aposta arquitectònica que ajudi a donar més prestigi a la zona. Més informació a Diari El Punt.

 

 

 

El més llegit

I després