I després

13 NOTÍCIES + 13 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

INSTAL·LEN NOUS BANCS A PEU DE PLATJA
La brigada d’obres de l’Ajuntament ha instal·lat aquesta setmana dos nous bancs a peu de platja, a tocar de la barana i de les escales perpendiculars a la Rambla Vidal.
Des del govern informen que és una demanda d’un grup de jubilats, que es troben diàriament en els balcons del passeig marítim i que varen demanar poder arredossar-se en dies ventosos. Fins fa uns messos es refugiaven en el banc de la marquesina del restaurant Can Salvi, però amb el desmuntatge de la terrassa els calia una alternativa, que sembla que s’ampliarà amb algun banc més i una passera de ciment per evitar trepitjar la sorra de la platja en accedir-hi.

 

AQUEST DIUMEGE ES REPRESENTA “ADOSSATS” AL TEATRE
Jordi Casanovas dirigeix Adossats, un text escrit per Ramon Madaula que parteix de la celebració del dia de Sant Jordi per part d’una família catalana de classe mitjana. Amb Jordi Bosch, Carles Canut i Ramon Madaula.
23 d’abril. Sant Jordi. Una urbanització de cases adossades al Vallès Occidental. Els veïns surten a arreglar el jardí, a fer l’hort, a dinar a fora. Una família de classe mitjana catalana es troba al jardí de la casa del Jordi i la Carme. El pare del Jordi -l’avi- es diu Jordi; el fill del Jordi -el nét- també es diu Jordi. Tres generacions de Jordis celebren plegats el dia del nostre patró. Però ho faran envoltats de roses plenes d’espines, de dracs que treuen foc, de cavallers que potser no són tan valents i de princeses que es reserven un fort caràcter.

 

JA ES POT CONSULTAR EL BUTLLETÍ #GUÍXOLS DE MARÇ
Abans que arribi a les bústies en paper, ja es pot consultar el contingut del número 21 corresponent al mes del març del butlletí d’informació municipal #Guíxolsque incideix en fer una mirada sobre el concepte de ciutat d’Art, amb portada dedicada a l’exposició que comissarien amb obres de Carles Piqueras. També apareix a la portada l’adjudicació de la instal·lació de les càmeres de trànsit, que han d’estar operatives l’1 de juliol de 2018. Es repassen diversos esdeveniments celebrats en les darreres setmanes. Es parla d’u projecte de 40 anys de l’arribada de la democràcia al nostre país. Es ressegueix la programació del Festival porta Ferrada. Hi ha una entrevista amb la regidora de cultura del Thyssen de màlaga i es parla de les dades de la memòria anual de les intervencions de la Policia local
http://www.guixols.cat/images/0-Actualitat-fotos_noticies/Guixols21-web.pdf

 

AQUEST DIVENDRES CONFERÈNCIA D’ASSUMPTA MONTELLÀ A LA CASA IRLA
Aquest divendres dia 6 d’abril a les 19 h a la Casa Irla, conferència “El setè camió: el tresor perdut de la República” a càrrec d’Assumpta Montellà. En relació a aquesta conferència es farà una sortida el dia 29 d’abril amb l´Assumpta Montellà de guia a Figueres-La Vajol i Coll de Lli.
“En els darrers dies de la Catalunya republicana cohabitaven els dos governs: govern Negrín-Azaña i govern Companys. Eren els dies previs a la derrota i a l’exili. Negrín guardava el seu secret més ben guardat a La Vajol: una mina de talc convertida en caixa forta per guardar-hi els lingots d’or de la República, a punt per passar la frontera.
Però el dia senyalat, un camió comandat per carrabiners, que feia el transport des de la Vajol fins a França, perd la seva càrrega: una tona d’or, enmig del caos de la retirada”.

 

AQUEST DISSABTE,ESPECTACLE DE LA XARXA AL TEATRE
Aquest dissabte, 7 d’abril a les 18:00 h. la Xarxa de l’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya representa al Teatre-Auditori Narcís Masferrer “Les sabates noves de l’emperador”, a càrrec de la companyia d’Anna Roca.
“L’obra es desenvolupa al darrera d’una botiga de sabates. No es tracta d’una rebotiga normal sinó que és la sabateria on s’arreglen les sabates dels personatges dels contes. El sabater treballa de nit i descansa de dia mentre que el seu ajudant ho fa de l’inrevés. A través del seu ajudant, coneixerem les anècdotes i històries de les sabates. I com és que el sabater ha arribat a ser tant famós que fins i tot l’emperador li ha encarregat de fer les seves sabates?”

 

L’ARC DE SANT BENET S’UNEIX A LA SETMANA DE L’AUTISME
L’arc de Sant Benet s’il·lumina de color blau durant tota aquesta setmana, fins el diumenge, 8 d’abril, per commemorar la Setmana de l’Autisme blau! Tota aquesta setmana fins al dia 8 es pot contemplar l’arc il·luminat de blau a les nits. És per commemorar la Setmana de l’Autisme.
El segon cap de setmana de la primavera, a partir del dia 2 que és la data commemorativa, en molts edificis d’arreu hi predomina aquest color, símbol de l’autisme, que tenyeix de blau la gran festa solidària amb què se celebrar el dia mundial de conscienciació sobre aquest trastorn encara poc conegut i associat a mites que dificulten la inclusió social dels qui el pateixen.

 

TALLER D’EDICIÓ FOTOGRÀFICA 24 HORES DE PHOTOSHOP
El fotògraf Jordi Gallego anuncia que impartirà un curs de 24 hores per a iniciar-se en el retoc de les fotografies, del 16 d’abril fins el 24 de maig, de 4 hores dos dies a la setmana de 20 a 22h. els dilluns i dimecres al Casal de Tueda-Apite c/ Gravina 39-41 Sant Feliu de Guíxols.
El preu del curs és de 100 € i pels socis de l’AFIC Guíxols 50€. Cal portar ordinador portàtil. Inscripcions i informació: jordi@gallego.cat o bé al telèfon: 652921205.
Programa: Espai i mètode de treball, imatge digital. Eines, mida imatge, clonacions. Més eines, ajustaments menú. Capes. Fusió capes i capes de text. Màscares de capa i filtres. Automatitzar HDR i Panoràmiques. Filtres diversos i Càmera RAW. Filtres Nik i Accions, Creació i descàrrega de pinzells. Separació de freqüències. Repàs.

 

DESTACADA ASSISTÈNCIA AL MERCAT DEL BRUNYOL
El pont de Setmana Santa, la promoció prèvia, l’oferta variada i la qualitat dels productes, a més de l’escenari de la Porta Ferrada, foren motiu d’una gran afluència de públic al Mercat del Brunyol de Sant Feliu de Guíxols, on entre venda i tastets se’n varen consumir 300 kg.
També un any més els tallers d’artesania, manualitats, oficis i espectacles destinats als més petits es varen omplir i els dels grans, que habitualment imparteixen La Vienesa i El Ginjoler, varen originar llistes d’espera des del dia després de l’obertura d’inscripcions.
L’esdeveniment l’organitza l’Àrea de Turisme i Desenvolupament Econòmic, que a finals de març també va tancar una de les campanyes gastronòmiques anuals com ha estat la del Peixopalo.

 

CANVIS EN EL DIA MUNDIAL DE L’ART
Un dels actes del Dia Mundial de l’Art a Sant Feliu, s’ha produït un canvi de data en les visites als tallers dels artistes que es trasllada del dia 15 al 22 d’abril. El que no varia és l’exposició fotogràfica de l’AFIC vinculada a la diada, on s’interpreten els colors plasmats pels artistes, tot un món de sensacions captats per la càmera fotogràfica.
Es pot contemplar al Pati de l’Ajuntament del 6 al 15 d’abril,de dilluns a divendres de 10 a 14. Dissabtes i diumenges d’11 a 12h i el 15 d’abril d’11 a 14h i de 17 a 20h.
El dissabte, 14 d’abril s’inaugurarà a les 12 del migdia i a les 17 h. visita guiada a l’ Exposició Mediterranian meals per part de l’artista i el grup de comissaris. Al monestir de Sant Feliu de Guíxols.

 

NOVA SORTIDA DEL CENTRE EXCURSIONISTA MONTCLAR
La secció Excursionisme Obert del Centre Excursionista Montclar (CEM), organitza pel diumenge 15 d’abril, la “Sortida d’observació i anellament d’ocells a la Font del ferro” i es compta amb la col·laboració del grup de natura Sterna.
Sortida a les 8 del matí de l’estació d’autobusos per fer desplaçament amb vehicles particulars a Castell d’Aro i tornada havent dinat. Cal portar menjar, aigua, calçat adequat i capelina. Es demana confirmar l’assistència abans del 12 d’abril al telèfon 658 837 199 o bé al correu obertmontclar@gmail.com .
Tots els participants han de tenir una assegurança de muntanya. El centre no es fa responsable dels accidents que puguin sufrir les persones sense federar.

 

ORIOL BUSQUETS EN EL BATEIG DE LA NOVA GESPA DE VILARTAGUES
El passat dissabte, 31 de març, coincidint amb el MIC, Mediterranean International Cup (MIC) de futbol base que es va celebrar a Sant Feliu de Guíxols, es va aprofitar el destacat esdeveniment esportiu per inaugurar la gespa artificial renovada en el recinte esportiu.
Aquest bateig va comptar amb la presència del jugador ganxó format en els equips de futbol base de l’Escola de futbol Sant Feliu, Oriol Busquets, actualment a les files del Futbol Club Barcelona que , tal i com es pot observar a la fotografia de Rubén Garcia, el varen acompanyar l’alcalde, Carles Motas, el regidor d’esports, David Oliveras i el director del MICSports, Juanjo Rovira.

 

TERTÚLIES REPUBLICANES A LA CASA IRLA
El primer i tercer divendres de cada mes (llevat de juliol i agost), entre de 19 a 21 hores se celebraran a la Casa Irla tertúlies, segons els organitzadors “per debatre idees i propostes per desplegar la República catalana. Cada dia es debat un tema concret sobre Política, Economia o Cultura.
La participació ciutadana es cabdal per construir l´Estat que Catalunya necessita i mereix. Per això poden participar-hi tots els interessats sense inscripció prèvia”.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 6 d’abril
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
09,30 h. Benjamí B – Pals
09,30 h. Aleví D – FE Palamós
11,00 h. Prebenjamí C – Begur
11,00 h. Aleví A – GEiEG
12,30 h. Infantil A – Begur
16,00 h. Juvenil B – GEIEG
18,00 h. Futbol empreses Bar Moreda – Veterans Palamós

Pavelló “La Corxera”C.B. Sant Feliu
09,00 h. Preinfantil Femení – Onyar
09,00 h. Premini Masculí – Fontajau
10,30 h. Premini Femení – Onyar
10,30 h. Cadet Femení – Palamós
18,00 h. Senior Masculí B – Campdevanol

Diumenge 8 d’abril

Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
09,30 h. Benjamí D – Bisbalenc
09,30 h. Benjamí E – Monells
11,00 h. Prebenjamí B – Pals
11,00 h. Prebenjamí A – Calonge
12,30 h. Cadet B – Vilamalla
17,00 h. Vilartagues CF– Hostalric

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
12,00 h. Junior Masculí 00– Palafrugell

El més llegit

I després