Un 84% de les famílies d’alumnes de les quatre escoles públiques d’educació infantil i primària de Sant Feliu de Guíxols –Gaziel, Estació, Baldiri Reixac i Ardenya– han donat el seu suport a la implantació de l’horari compactat matinal –de 8 a 14 hores– als centres educatius, d’acord amb una enquesta conjunta feta per les respectives AMPA a cada centre, ha informat El Punt Avui. El sondeig es va completar a principis de març, amb una elevada participació de 1.251 famílies que, de mitjana, s’ha situat en el 79,2% del cens d’escolars matriculats.
Per centres, a l’escola Ardenya s’han registrat alhora els majors percentatges de participació (89,4%) i de suport a la jornada intensiva (87,4% dels pares i mares), mentre que a l’escola Gaziel, a l’altre extrem, només ha expressat la seva opinió el 60,4% de les famílies i s’ha assolit el suport més elevat –per bé que clarament minoritari– a l’horari partit de matí i tarda amb un 22,4% de les famílies favorables. El volum de famílies que reclamen l’horari compactat també ha estat molt destacat a les escoles de l’Estació (85,3%) i Baldiri Reixac (84%).
El regidor d’Educació guixolenc, Josep Ramon Llobet, ha destacat la “feinada feta per les AMPA, unides per un objectiu comú” i el fet que la participació en el sondeig conjunt hagi estat molt elevada. Llobet, tot i això, diu que ara està previst un sondeig similar entre el personal docent i de serveis. I en funció dels resultats, comunicaran la situació al Departament. L’edil, malgrat tot, fa notar que la Generalitat ha allargat la prova pilot fins al 2019 i que resten per aclarir els requisits i solucionar aspectes com ara la consolidació d’una oferta estable d’activitats extraescolars. Però avança que “si la ciutat ho demana, el consistori acompanyarà la reivindicació”.
El nombre d’escoles de les comarques gironines que el curs vinent faran jornada intensiva seran vuit i no quatre, com dèiem erròniament en l’edició d’ahir. A les tres escoles de Castell-Platja d’Aro i les d’Esclanyà i Vall-llobrega, que ja duen a terme aquesta experiència, s’hi afegiran l’escola Pedralta de Santa Cristina d’Aro i les escoles de Mieres i de Lliurona.