I després

Obertes les candidatures als Premis Capital de la Sardana 2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet públiques les Bases per als Premis Capital de la Sardana, en l'edició de l'any 2020. Les propostes es poden remetre fins el diumenge 23 de febrer.

Compartiu aquesta història

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet públiques les Bases per als Premis Capital de la Sardana, en l’edició de l’any 2020. Les propostes es poden remetre fins el diumenge 23 de febrer al correu electrònic info@confsardanista.cat, o bé per correu postal a c/ Pou de la Figuera, 15, 08001 Barcelona.

Com als anys precedents hi ha 2 categories: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit reconeixen 3 opcions: al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i al Mèrit de la Dansa Catalana. Els Premis Capital de la Sardana són a la Dedicació, a la Continuïtat, a Mitjans Audiovisuals, a Iniciatives Renovadores i a Estudis Sardanistes. Malgrat tot, “la Comissió Capital de la Sardana pot premiar altres iniciatives que no s’encabeixin en les categories suara esmentades”, segons s’apunta a les Bases.

A les propostes que es remetin cal fer constar el ‘currículum’ sardanista de la persona o entitat que es suggereixi per al premi, així com el nom i els 2 cognoms si el candidat és una persona. La Comissió Capital de la Sardana analitzarà cada proposta i en comprovarà la informació i els mèrits per triar els guanyadors. Per qüestions d’incompatibilitat ètica, no s’acceptaran propostes de persones que formin part de la Comissió Organitzadora.

La divulgació dels premiats serà en el marc de la proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020, prevista pel dissabte 21 de març. El seu lliurament es preveu pel dissabte 12 de desembre amb un esdeveniment formal, per concretar. En aquesta cerimònia també s’hi presentarà la Guia Sardanista 2021, Balaguer com a Capital de la Sardana 2021 i s’hi nomenarà la Capital de la Sardana 2023.

Les Bases completes es poden consultar a la pàgina electrònica de la Confederació Sardanista de Catalunya fent clic en aquest enllaç.

Els Premis Capital de la Sardana són la màxima distinció del món de la sardana i la música per a cobla i “són un reconeixement a persones i entitats que han desenvolupat una tasca de conreu, difusió i enaltiment de la sardana i la dansa tradicional”.

El més llegit

I després