I després

L’Ajuntament crea la iniciativa ‘Interconnectats!’ per documentar l’afectació del coronavirus a Sant Feliu de Guíxols

Es tracta d'una pàgina web que recull testimonis de guixolencs i guixolenques que estan vivint el confinament pel coronavirus. La proposta, impulsada pel Museu d'Història, l'Arxiu Municipal i la biblioteca pública Octavi Viader i Margarit, aspira a crear memòria històrica del moment excepcional actual.

Compartiu aquesta història

Que la situació actual suposa un punt d’inflexió a la història moderna de la humanitat ja no és quelcom novedós. Circumstàncies com les que estem patint s’havien succeït anteriorment només en comptades ocasions, com vam poder descobrir a través del reportatge sobre pandèmies i epidèmies antecedents a Sant Feliu de Guíxols. Com a tal, és de summa rellevància crear memòria històrica sobre l’emergència sanitària del moment; en definitiva, compartir experiències perquè futures generacions puguin posar-se d’aquí a uns anys en la pell dels qui ara ho estem vivint en primera persona. I actualment, amb Internet i els mòbils intel·ligents a l’ordre del dia, ja no podem fer servir com a excusa la manca de recursos al nostre abast.

Per tal que la pandèmia de coronavirus estigui ben documentada a nivell local, l’Ajuntament de la ciutat ganxona ha creat la proposta Interconnectats!. El projecte, propulsat pel Museu d’Història, l’Arxiu Municipal i la biblioteca pública Octavi Viader i Margarit, vol recollir testimonis d’aquesta pandèmia per coronavirus.

És per això que s’ha creat la web interconnectats2020.guixols.cat. Accedint-hi, s’hi poden veure les persones que ja han participat en la iniciativa, testimonis que s’han encabit en nodes esfèrics i que estan enllaçats els uns amb els altres, teixint així una xarxa d’interconnexions. De manera interactiva, passant el cursor per sobre dels nodes, es poden llegir les històries individuals i visualitzar-ne les fotografies adjuntes.

Si voleu contribuir-hi amb la vostra experiència particular o familiar, només cal que ompliu el formulari que trobareu a la mateixa web. A banda de fotografies, també podreu adjuntar-hi vídeos breus, àudios o inclús escrits: tota documentació és benvinguda. Entendre d’on venim és essencial per saber cap a on anem.

El més llegit

I després