I després

La gestió del residu tèxtil recupera més de 21 tones de roba usada a Sant Feliu de Guíxols al primer semestre

La gestió d’aquest residu ha evitat l’emissió de 133 tones de CO2 i permet obtenir-ne recursos per a programes socials. El 90% dels articles recuperats tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge

Compartiu aquesta història

Més de 59.000 peces de roba han estat recuperades al primer semestre, han tingut una segona vida i no han acabat en un abocador. És el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo del servei de recollida selectiva de roba usada a Sant Feliu de Guíxols durant el primer semestre d’enguany. De la gestió d’aquest residu es deriven beneficis ambientals, 133 tones de CO2 no emeses, i també socials, creació d’ocupació verda, execució de projectes de cooperació al desenvolupament i programes socials a Catalunya.

Des de la Fundació es mostren molt contents i agraïts per aquestes 21 tones de roba usada recollida a la nostra ciutat. Ho explica Joan Carles Montes.

Els 21.945 kg de residu tèxtil recollits de gener a juny impacten directament en l’economia circular i social de Sant Feliu de Guíxols.

El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat.

El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors ubicats en llocs de fàcil accés, que es buiden periòdicament (entre un i dos cops per setmana) per a garantir-ne un bon servei. Posteriorment, es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès.

A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: la creació d’ocupació verda. L’entitat genera un lloc de treball a Catalunya per cada 18.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Per exemple, projectes de formació de professors de primària, d’agricultura sostenible o contra el VIH/SIDA o la tuberculosi.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització de l’economia social que promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia així com d’ajuda local, sensibilització i agricultura urbana al territori més proper.

El més llegit

I després