I després

Jordi Lloveras participa en un acte per explicar les propostes dels Comuns per a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Aquest passat dissabte s’ha celebrat a la Plaça del Monestir de Sant Feliu un acte organitzat per Guíxols des del CarrerEn Comú Podem que ha comptat amb la participació del regidor de la formació a l’Ajuntament, Jordi Lloveras, tercer a la llista per Girona de cara a les properes eleccions al Parlament, el candidat de Comuns Sumar per Girona, Eloi Badia, i Anna Portillo, número 2 de la llista.

Durant l’acte, Lloveras ha destacat que “Sant Feliu és un municipi tensionat on cada vegada és més difícil accedir a un lloguer assequible”. També ha afirmat que aquest fet “fa que molts guixolencs i guixolenques optin per marxar”.

Lloveras també ha afirmat que la demanda de pisos de lloguer social “multiplica per cinc l’oferta disponible i que la última promoció d’habitatge públic es va construir al 2012”. Per al candidat, la ciutat té, referint-se al futur Museu Carmen Thyssen, “altres necessitats més urgents que el museu amb més glamur de la Costa Brava”, destacant-ne l’habitatge protegit, una nova residència per a gent gran o una nova escola d’adults.

Per la seva banda, Eloi Badia ha afirmat que “si sumen tots els llits turístics disponibles son 450.000 llits, més de la meitat de la població de les comarques gironines”, afegint que “necessiten ni un hotel més ni un pis turístic més fins a recuperar el dret d’accés a l’habitatge”.

Durant l’acte, la formació ha presentat un Pla Director d’allotjaments turístics. Badia afirma que “a les comarques gironines hi ha 43.000 habitatges d’ús turístic, que representen el 44% dels que hi ha a tot Catalunya. Aquesta xifra contrasta amb els 261 habitatges públics a la demarcació”.

Durant la trobada també s’ha tractat la regulació dels preus del lloguer de temporada i la proposta de que tota promoció d’habitatge a tots les pobles i ciutats tensionades “incorpori almenys un 30% d’habitatge protegit”.

Pels Comuns, el canvi de model passa per “des-massificar els municipis tensionats” i fer la “transició cap a un turisme responsable que, lluny de la massificació, és respectuós amb el territori i amb la gent que hi treballa” i que també posa en valor els elements culturals, socials, naturals i paisatgístics “sense ser-ne depredador”.

El més llegit

I després