INSPECCIÓ TÈCNICA A LA CALA DEL VIGATÀ

Com ja va informar el passat diumenge la nostra emissora, una persona va resultar ferida dissabte a la Cala del Vigatà de Sant Feliu per una sobtada esllavissada que va tenir rèpliques al cap d’uns minuts. El ferit, després de ser atès a l’Hospital de Palamós,  continua recuperant-se de les ferides i de l’ensurt que va suposar el despreniment.
La policia va tancar el pas el diumenge al matí amb precinte plàstic però no es va respectar i dilluns inspectors, tant de Costes de la Generalitat com de Costas de Madrid es varen personar acompanyats del regidor de platges, Salvador Calabuig, l’arquitecte municipal Lluís López i tècnics de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament.
Es va decidir posar algun element o tanca, que no desmereixi l’entorn, que eviti que els banyistes en puguin gaudir però no en el racó nord, l’afectat per l’esllavissament que, a priori, es considera que fou causat per un torrent que hi ha a la zona que va provocar la caiguda d’uns 2 m3 de fragments de roca.
Salvador Calabuig declarava a la nostra emissora que en aquesta zona de penya-segats, arrel del fatal accident a la cala del Senyor Ramon que es va saldar amb un mort, Costes  ja va demanar fa uns anys que els ajuntaments posessin cartells advertint del possible perill i afegia que s’ha acordat entre els departaments i el consistori que, passada la temporada d’estiu, es porti a terme una actuació per sanejament per tal de contenir o fer desprendre els elements perillosos que puguin representar un perill pels banyistes.
Un dels tècnics comentava a la nostra emissora que la inclinació del penya-segat, afegida al pas del torrent en direcció al mar, pot provocar inestabilitat i que cal tenir en compte que totes les pedres arrodonides que conformen la base de la cala, precisament, provenen dels despreniments i a les quals l’aigua del mar ha eliminat les arestes i donat forma als llarg de centenars d’anys.
VIGATÀ FALDILLA

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació