I després

INSPECCIÓ TÈCNICA A LA CALA DEL VIGATÀ

Compartiu aquesta història

Com ja va informar el passat diumenge la nostra emissora, una persona va resultar ferida dissabte a la Cala del Vigatà de Sant Feliu per una sobtada esllavissada que va tenir rèpliques al cap d’uns minuts. El ferit, després de ser atès a l’Hospital de Palamós, continua recuperant-se de les ferides i de l’ensurt que va suposar el despreniment.
La policia va tancar el pas el diumenge al matí amb precinte plàstic però no es va respectar i dilluns inspectors, tant de Costes de la Generalitat com de Costas de Madrid es varen personar acompanyats del regidor de platges, Salvador Calabuig, l’arquitecte municipal Lluís López i tècnics de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament.
Es va decidir posar algun element o tanca, que no desmereixi l’entorn, que eviti que els banyistes en puguin gaudir però no en el racó nord, l’afectat per l’esllavissament que, a priori, es considera que fou causat per un torrent que hi ha a la zona que va provocar la caiguda d’uns 2 m3 de fragments de roca.
Salvador Calabuig declarava a la nostra emissora que en aquesta zona de penya-segats, arrel del fatal accident a la cala del Senyor Ramon que es va saldar amb un mort, Costes ja va demanar fa uns anys que els ajuntaments posessin cartells advertint del possible perill i afegia que s’ha acordat entre els departaments i el consistori que, passada la temporada d’estiu, es porti a terme una actuació per sanejament per tal de contenir o fer desprendre els elements perillosos que puguin representar un perill pels banyistes.
Un dels tècnics comentava a la nostra emissora que la inclinació del penya-segat, afegida al pas del torrent en direcció al mar, pot provocar inestabilitat i que cal tenir en compte que totes les pedres arrodonides que conformen la base de la cala, precisament, provenen dels despreniments i a les quals l’aigua del mar ha eliminat les arestes i donat forma als llarg de centenars d’anys.
VIGATÀ FALDILLA

 

El més llegit

I després