I després

Guíxols des del Carrer fa una valoració de dos punts del Ple Municipal d’abril

Guíxols des del Carrer fa una valoració de dos punts tractats en el Ple Municipal virtual del mes d'abril que s'ha celebrat aquest dijous a les 7 de la tarda.

Compartiu aquesta història

Guíxols des del Carrer fa una valoració de dos punts tractats en el Ple Municipal virtual del mes d’abril que s’ha celebrat aquest dijous a les 7 de la tarda. Teniu l’escrit complet a continuació.

L’Ajuntament en contra del Pla de Protecció del Paisatge Costaner de la Generalitat

Guíxols des del Carrer – ECP no comparteix el Decret que obre la porta a la presentació d’un contenciós contra el PDUC. El govern també ha tombat una proposta per a un Pla de Millora que modifiqui el planejament urbà en aquells àmbits sensibles.

El Ple d’avui ha significat un pas enrere en la protecció del nostre paisatge natural. La ratificació del Decret d’Alcaldia amb el que s’amenaça al Departament de Territori de la Generalitat amb la presentació d’un recurs contenciós contra el PDU (Pla Director Urbanístic de la Costa Brava) si no es modifiquen determinats aspectes, representa un cop dur a un Pla que va costar molt de tirar endavant i que només té com a objectiu la preservació i sostenibilitat del nostre territori, on el paisatge natural és cada dia un bé més escàs.

Anteposar el caràcter reglat de les llicències d’obres, o predisposar la interpretació d’algunes normes a la pròpia finalitat protectora del Pla, és no voler entendre que com a territori necessitem donar un nou enfocament a les llicències d’obres, perquè el valor del paisatge sigui tingut en compte. I el Pla Director representa un primer pas en aquest sentit, un pas que el que necessita no és precisament que li posin la traveta amb un contenciós, sinó tot el contrari, que li donin consistència per reforçar el seu paper protector.

La nostra formació considera que hi ha prou marge de maniobra política, a través de la Comissió de Seguiment del propi Pla Director Costaner, i també d’assessorament tècnic, a través de l’Oficina Tècnica del Departament, com per portar a debat i consideració els casos concrets on hi hagi dubtes, sense necessitat d’amenaçar amb un requeriment que ens aboca cap a un contenciós i l’eventual nul·litat de la norma, és a dir, tornar al punt de partida previ al Pla Director, cosa que seria un veritable desastre des del punt de vista mediambiental i d’impacte paisatgístic.

En aquesta mateixa línia, i com era d’esperar, el govern també ha votat en contra de la nostra proposta de redacció d’un Pla de Millora Urbana (PMU) que modifiqui el planejament urbà a Sant Feliu de Guíxols en determinats àmbits costaners. Aquest Pla ens hauria de permetre reordenar, i si cal suprimir, el volum edificable en aquelles zones que considerem que cal protegir d’una manera especial per a la preservació i protecció que necessita el perfil paisatgístic del nostre litoral.

S’ha de posar fi al que ha passat en el nostre municipi al llarg dels darrers anys, on ens estem quedant sense relleu paisatgístic amb uns exemples prou evidents: la destrossa d’una part de la Volta de l’Ametller amb el nou Alàbriga i el seu Sea Club; la desaparició del bosc a Vista Alegre per a la construcció de nous xalets; els últims tres xalets a Punta Brava que van significar la destrossa natural del poc que quedava del penya-segat, i ara els tres blocs d’apartaments que s’aixecaran a la platja de Sant Pol, just a davant del mar en aquell racó on fins ara hi havia una pineda.

El més llegit

I després