I després

GDC EXPLICARÀ EL VOT EN CONTRA ALS PRESSUPOSTOS

Compartiu aquesta història

Guíxols des del carrer ha distribuït una nota de premsa en la qual anuncia que explicarà en una assemblea oberta els motius del seu vot negatiu en el Ple Extraordinari on es va aprovar el projecte de pressupostos municipals del 2017. El contingut textual és el següent:

“Quan uns pressupostos municipals redistribueixen menys d’un 10% dels seus ingressos directes entre la seva gent, especialment aquelles persones més desafavorides no són, al menys per a la nostra formació, uns pressupostos socials, o com a mínim prou socials” Aquest va ser un dels arguments que el nostre regidor, Jordi Lloveras, va exposar per justificar el vot contrari de Guíxols des del Carrer-Entesa als pressupostos del 2017, en considerar que encara hi havia marge per augmentar les partides destinades a serveis socials i atenció a les persones, posant l’accent en la gent més gran, els joves i les persones en situació d’atur.

Guíxols des del Carrer-E lamenta que el pressupost no aporti tampoc solucions, ni parcials ni a curt termini, per fer front a les dificultats d’habitatge que avui pateix la nostra ciutat. Cal recordar que prop de 80 famílies es troben en situació de risc d’exclusió per problemes a l’hora de fer front al manteniment del seu habitatge i que unes altres 30 famílies viuen actualment com a ocupes a la nostra ciutat.

El nostre regidor va criticar també que inversions llargament reivindicades, com ara la construcció d’un nou IES o la remodelació de l’Asil Surís, no tinguin cap partida. En aquest sentit va recordar que, d’aquí a un parell de cursos com a molt tard, la ciutat no tindrà places suficients a secundària per atendre tot l’alumnat que vingui de primària; i que les places públiques de l’asil són actualment insuficients i generen llargues cues d’espera.

Guíxols des del Carrer-E lamenta també que el govern aprofités el debat pressupostari per col·locar, per la porta del darrere i evitant el debat i la participació, el trasllat del Museu d’Història de la ciutat a l’antic Hospital. En referència concreta al Museu d’Història, Museu Thyssen i a l’encaix de tots dos en el conjunt cultural de la ciutat, la nostra formació entén que abans de fer cap obra a l’edifici de l’antic Hospital caldria parlar-ne abastament, obrir un procés de participació ciutadana, fer-ne el Pla Director i, a partir d’aquí, desenvolupar els corresponents projectes d’obra i museístic, on semblaria lògic que el Museu d’Història es quedés allà on està ara, és a dir al Monestir, entre altres coses perquè bona part de l’historia de la ciutat comença just en el Monestir i sembla el lloc més adient per explicar-la.

Finalment Lloveras va remarcar que el pressupost aprovat no té en compte l’augment en el cànon de les escombraries previst per a l’any vinent, i va lamentar que el govern no faci una aposta ferma i decidida pel sistema del Porta a Porta en la recollida selectiva d’escombraries.

 

 

El més llegit

I després