I després

Entranyable presentació del llibre de Patricia Langdon-Davis al Monestir

Compartiu aquesta història

Divendres, la sala d’actes del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols va acollir la presentació del llibre El gat, unes llavors i quinze llibres de Patrícia Langdon-Davies, vint-i-setè volum de la col·lecció “Josep Pla” de la Diputació de Girona.

La Sala Abertí es va engalanar amb quadres de la protagonista i recordatoris de la seva vida posats en una vitrina com a testimoni d’aquell temps passat, situant l’atmosfera en el record, amb certificats de temps passats, en un lloc nou que després els va acollir i varen passar a ser una part singular del teixit cultural i social de la Ciutat.

La presentació d’aquesta nova publicació va comptar amb la participació de Xavier Soy, vicepresident i diputat de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació de Girona; Joan Alfons Albó, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Lluís Muntada, director de la col·lecció; Pau Casals regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols; Nicolas Langdon-Davies, i de l’autora, Patrícia Langdon-Davies.

El llibre. L’any 1950 Patrícia Langdon-Davies i el seu marit, John Langdon-Davies van deixar Anglaterra per establir-se de manera permanent a Catalunya.

Amb El gat, unes llavors i quinze llibres. Una anglesa ve a viure a Catalunya el 1950 el lector, per una banda, podrà apropar-se a la vida a Catalunya en ple franquisme i per l’altra, conèixer en profunditat Casa Rovira, de Sant Feliu de Guíxols, “un dels hotels més insòlits de la Costa Brava de la postguerra”, segons explica l’escriptor Matthew Tree en el pròleg del llibre, destinat a atraure turistes estrangers, majoritàriament britànics.

La publicació està basada en les vivències de Patrícia Landgon-Davies a Catalunya, d’ençà que ella i el seu marit, el famós reporter de guerra John Langdon-Davies, s’hi van establir provinents d’Anglaterra. El llibre, escrit en clau biogràfica, relata els detalls de la vida quotidiana de Patrícia Landgon-Davies, especialment durant els anys de postguerra, quan el matrimoni va regentar Casa Rovira, una pensió de Sant Feliu de Guíxols destinada a acollir turistes estrangers, majoritàriament britànics.

El més llegit

I després