El Síndic de Greuges de Sant Feliu de Guíxols, Josep Rius, ha fet arribar un escrit als mitjans on parla de la sentència que s’ha sabut aquest dilluns, referent al procés. Aquest és un escrit compartit per les síndiques i síndics de Catalunya.

Segons la nota, “vam tenir coneixement d’una sentència per uns fets que tenen la seva base en un conflicte polític que mai hauria d’haver estat objecte d’un procés judicial. Els conflictes polítics cal assumir-los i resoldre’ls des del diàleg i la negociació, en termes profundament democràtics i des de les institucions, amb el major respecte a les legítimes opcions polítiques que cadascú entengui que ha de mantenir”.

El text continua afirmant que “la incapacitat d’abordar aquesta situació des d’aquesta perspectiva i el dictat que hem conegut de la sentència només provocarà el manteniment del conflicte i un major patiment pels representants de la societat civil i els polítics i polítiques, avui condemnats, i que mai haurien d’haver estat empresonats”.

El Síndic explica que “tampoc puc deixar de manifestar que l’exercici de drets com el dret de reunió, de manifestació, de llibertat d’expressió, com a drets civils i polítics de la ciutadania, mai i en cap circumstància poden estar limitats i especialment en processos que han estat clarament respectuosos des d’actituds democràtiques, pacífiques i no violentes”.

Teniu accés a l’escrit complet si feu clic aquí.