I després

El Museu d’Història ha impulsat dues sessions de docència sobre la feina de mestre d’aixa

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, com a Antena de l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, ha impulsat dues sessions de docència sobre el treball de mestre d’aixa.

Compartiu aquesta història

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, com a Antena de l’Observatori d’Etnologia de Catalunya, ha impulsat dues sessions de docència sobre el treball de mestre d’aixa. Ho ha fet en un espai emblemàtic com és el taller de les Drassanes Gay els dies 24 i 25 de març.

Les classes han anat a càrrec d’Agustín Cano, mestre d’aixa que va prendre el relleu del fundador de les drassanes, Ramon Gay, qui va ser constructor d’un gran nombre de barques i creador de les embarcacions de lleure ‘Cruceros Costa Brava’.

Lluís Marquès, professor del Mòdul de Nàutica de l’IES Sant Feliu, ha valorat molt positivament poder comptar amb el saber i la tècnica de Cano.

Degut a les bones impressions d’aquests tallers, es planteja de poder consolidar l’acció de manera anual.

D’altra banda, una recerca del Museu, que està en marxa i va a càrrec de l’investigador Jaume Badias, estudia el paper de Ramon Gay i les drassanes en l’adaptació d’algunes embarcacions de pesca cap al transport de turistes, acció pionera a la costa catalana.

Cal recordar que el Museu conserva diversitat de patrimoni en forma d’objectes i memòria, entre ells eines de mestre d’aixa i plantilles de diferent embarcacions realitzades per les Drassanes Gay.

El més llegit

I després