I després

Editen quaderns didàctics sobre el fotògraf Ricard Mur per a escolars

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ha editat 3 quaderns didàctics per tal que els estudiants de primària, secundària i batxillerat de la ciutat coneguin la figura del fotògraf Ricard Mur i, de retruc, aprofundeixin sobre el passat més recent de Sant Feliu.

Segons l’Ajuntament els quaderns didàctics serveixen per treballar els continguts impartits a tots els centres educatius de Sant Feliu de Guíxols per mitjà de xerrades, tallers de plàstica i la visita guiada a l’exposició de fotografies “Ricard Mur, un fotògraf de postal” que es pot visitar encara a l’antic Hospital.

Els quaderns pels alumnes més petits estan dissenyats com si es tractés d’un passaport per tal que els alumnes resolguin un seguit d’activitats que quedaran registrades i s’aniran segellant a mesura que es vagin completant. Les activitats pels estudiants de 3r i 4t de la ESO i de batxillerat, canvien de format per esdevenir un document de recerca.

Aquets quaderns didàctics, que es poden consultar i descarregar a través del web de l’arxiu municipal, han anat a càrrec de Sheila Berrocal i Helena Ferrer, que consideren que la fotografia antiga ofereix l’oportunitat de viatjar, a través de la imaginació, al passat que van viure els fotògrafs i els antics habitants de la nostra societat.

Ricard Mur és un dels fotògraf més representatius, i alhora desconeguts, del tombant de segle passat a la nostra ciutat. No va ser fins als anys 80 que es va posar de manifest la seva importància gràcies a Emili Massanas. Al 2020 l’Ajuntament de Sant Feliu va adquirir el fons fotogràfic de Josep Maria Oliveres, on es trobava el mig miler de negatius de Ricard Mur, on retratava gran part de la Costa Brava i, especialment, de Sant Feliu. Mur va captar amb la seva càmera racons de la ciutat, però també la seva gent i les seves professions.

 

Vols descobrir més de Ricard Mur? – Consulta aquests recursos

El més llegit

I després