I després

Dimecres 13 d’abril a la Biblioteca, presentació del llibre de Javier Martínez Babón “Tinieblas sobre el Nilo”

El proper dimecres 13 d'abril a les 18h, a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, presentació del llibre de Javier Martínez Babón “Tinieblas sobre el Nilo”. A càrrec de Francesc Aicart, historiador, i amb la presència de l'autor.

Compartiu aquesta història

El proper dimecres 13 d’abril a les 18h, a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, presentació del llibre de Javier Martínez Babón “Tinieblas sobre el Nilo”. A càrrec de Francesc  Aicart, historiador, i amb la presència de l’autor.

L’escriptor Javier Martínez Babón és Doctor en Història i Epigrafista.

Va obtenir la llicenciatura d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1987. Posteriorment va continuar la seva formació acadèmica en la Eberhart-Karls Universität de Tubinga, on es va llicenciar en egiptologia l’any 1993 gràcies a Beques Erasmus, Cirit (Generalitat de Catalunya), el Land de Baden-Württenberg i la DAAD. L’any 1995 va aconseguir el doctorat Cum Laude amb la tesi “Història de l’Espasa Corba durant l’Imperi Nou Egipci”. Ha desenvolupat el seu treball professional en l’àmbit docent i de camp arqueològic. En el marc acadèmic va estar a la UAB com a professor associat d’història antiga entre els anys 1995 i 1999.

Posteriorment va ser professor de llengua i història de l’antic Egipte a l’Escola d’Egiptologia del Museu Egipci de Barcelona, on encara imparteix classes. Ha realitzat cursos d’especialitat i d’estiu a la Universitat de Castella-La Manxa o en el marc de convenis amb la Universitat de Girona o amb la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Destaca també, des de l’any 2002, la seva participació en els equips arqueològics dirigits pel Dr. Farouk Gomaa l’objectiu del qual era l’estudi de les tombes de Padineith (TT 197) i Mentuemhat (TT 34).

La seva progressiva especialització en l’àmbit de l’exèrcit i l’armament egipcis, sobretot del Regne Nou, li ha portat a publicar llibres i articles sobre aquests temes. Dos llibres representatius són: “Història Militar d’Egipte durant la Dinastia XVIII” i “Faraons Guerrers: Història Militar d’Egipte des de la Dinastia I fins a la XXVI”. L’any 2015 va publicar el llibre “Els hicsos i la seva conquesta d’Egipte” i l’any 2017 va guanyar el premi Manuel Alvar al costat de la Dra. Myriam Seco amb l’obra “Tutankhamón a Espanya. Howard Carter, el duc d’Alba i les conferències de Madrid” L’any 2019 llança la seva obra: “Mars de Sang. Història de la pirateria protagonitzada o patida per europeus fins a començaments del segle XIX” a més d’un important nombre de publicacions sobre egiptologia i arqueologia.

El més llegit

I després