I després

DESESTIMADES LES TERRASSES DE PONENT

Compartiu aquesta història

L’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu, ERC i PSC) ha desestimat el projecte dels seus antecessors d’habilitar un espai al passeig Rius i Calvet per posar-hi tres terrasses, tal i com es va confirmar en el Ple i publicava el Diari de Girona. En l’esmentat ple de dijous l’Ajuntament va renunciar a l’autorització i concessió d’ocupació de domini públic marítimo-terrestre que havia obtingut per part de Costes. Prèviament al Ple, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs (TSF), va manifestar que el projecte de l’anterior govern és «poc ambiciós» ja que les tres terrasses que en sortien eren «molt petites». Segons Saballs, cadascuna tenia uns 30 metres quadrats, cosa que no significava cap negoci per als possibles establiments de restauració que podien gestionar-les.
El projecte de l’anterior govern preveia muntar una estructura penjada de la barana del passeig (a tocar dels Banys de Can Rius) de manera que en sortissin tres terrasses. L’anterior govern va aconseguir la concessió del servei de Costes de la Generalitat, a la qual ara renunciarà l’Ajuntament. Sobre aquest punt, Saballs va concretar que la corporació sempre té l’opció de tornar-la a demanar i que renunciar-hi ara és la millor decisió per no bloquejar aquest espai durant els deu anys que durava la concessió.
El regidor d’Urbanisme va exposar que l’actual govern ha encarregat l’elaboració d’un estudi del passeig Irla -que inclou el sector de millora urbana de Rius i Calvet- per veure quines possibilitats ofereix aquest espai, com ara si és viable l’ampliació de les voreres o modificar els accessos a la platja.
Josep Saballs va insistir que les tres terrasses representaven un projecte de la «política de curta mirada» de l’anterior govern i que un espai de 30 metres quadrats per cadascuna d’elles només permetia la instal·lació de sis o set taules, cosa que no suposava un negoci per als establiments que optaven a gestionar-les.
L’exalcalde, Joan Alfons Albó (CiU), va lamentar la decisió del govern a les xarxes socials. Per un costat, defensa que «disposar d’aquesta concessió és un valor més que té la ciutat» i, per l’altre, «no impedeix realitzar cap tipus d’estudis i no tenim l’obligació de fer concessions, alhora que no suposa cap despesa». I conclou que la concessió «ens dóna marge de maniobra, és un element més que es pot fer servir o no».
En el ple, Pere Albó (MES) es va mostrar contrari a la decisió de l’equip de govern per considerar que perjudicava als empresaris de l’àmbit i fins i tot va acusar a membres del govern “del tancament del Palm Beach”.

El més llegit

I després