Avui s’aprova un pressupost de 27,8 ME

Prèvia al Ple Municipal Extraordinari d’aquest dimarts, a les 2 de la tarda, dilluns membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu varen aportar la filosofia i els números que porten a aprovació.
Quant a la filosofia, apuntaven que es tracta que Sant Feliu “sigui una Ciutat on es pugui viure bé, la qual cosa passa fonamentalment per poder crear activitat econòmica, disposar de serveis i tenir una Ciutat ordenada i cuidada” i, per aconseguir aquest objectiu, s’ha treballat en 4 línees:
La promoció turística de la ciutat com a motor econòmic que ha de repercutir en la creació de llocs de treball.
Les polítiques socials especialment envers a les famílies més necessitades.
L’estalvi en les despeses de funcionament de l’Administració i en totes aquelles que no tenen influència en la qualitat del servei que es presta als ciutadans.
I les polítiques d’inversió i manteniment de la ciutat que han de repercutir en la qualitat de vida dels ciutadans i en la imatge que donem a qui ens visita.
Quant als números, el pressupost d’enguany puja a 27.790.979,00€, un 0.97% superior a l’any 2012  i es preveu, per segon any consecutiu, un estalvi de 1.000.000 €. En concret l’any 2012 han estat  1.044.000.-€ i el 2013 es preveu un estalvi similar així com una rebaixa del deute de l’Ajuntament en 750.000.-€ fruit d’aquest estalvi.
Tot i baixar les subvencions es manté el nivell d’inversions amb estalvi propi ja que de total de 3.722.000.-€, que puja el pressupost d’inversions 990.000 € es finançarà amb estalvi.
Contemplen l’augment de les ajudes socials als col·lectius més desfavorits, doblant les ajudes d’emergències i creant ajuts per pagar l’IBI.
Es mantenen les subvencions a les entitats locals i augmenten les partides de comerç i promoció de la ciutat i tot allò que pugui repercutir en l’estímul de l’activitat econòmica  i millora de la qualitat de vida dels ciutadans.
També destacaven que han negociat a la baixa despeses com la de neteja d’edificis en 86.173 €, el manteniment del clavegueram en 52.642 €, les de personal (que representen un 41,60% del pressupost), s’ha rebaixat un 2,48%.
S’han negociat a la baixa despeses del transport públic (5.896 €, Casal d’Estiu (17.385  €), manteniment dels parcs i jardins ( 8.333 €), el trasllat de l’OIAC (21.322 €), etc.
Entre les partides que s’incrementen destaquen les de fires i mercats, les de promoció de la Ciutat, les de foment d’ocupació (que no tenien partida), les de manteniment i conservació, les d’activitats d’educació i plans d’estudi i les d’emergències socials a més de la dotació d’una nova partida de 30.000 € per subvencionar  la taxa d’IBI als col·lectius més desfavorits amb habitatges més modestos.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació