I després

Aquest dissabte 19 de febrer presentació a la Casa Irla del llibre d’Isidre Grau ‘Setanta-tres dies amb el pare’

El proper dissabte 19 de febrer, a les 7 de la tarda a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols es porta a terme la presentació del llibre d’Isidre Grau ‘Setanta-tres dies amb el pare’. L'acte es farà amb la presència de l'autor i l’acompanyarà el doctor Toni Beltran.

Compartiu aquesta història

El proper dissabte 19 de febrer, a les 7 de la tarda a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols es porta a terme la presentació del llibre d’Isidre Grau ‘Setanta-tres dies amb el pare’. L’acte es farà amb la presència de l’autor i l’acompanyarà el doctor Toni Beltran.

Des de l’organització es destaca que Isidre Grau ens endinsa en la relació entre un pare i un fill durant setanta-tres dies viscuts als boscos, La solitud, la subsistència i l’autonomia dins la naturalesa crua, l’aprenentatge de vida, la maduresa i creixement personal són elements que omplen aquesta història. El nou llibre d’Isidre Grau, Setanta-tres dies amb el pare, és una novel·la intimista i inspirada en fets reals. El protagonista és un adolescent que es refugia amb el seu pare en plena natura per fugir de les devastadores conseqüències de la Guerra Civil espanyola. Durant aquest període de temps, el fill se sotmet a una formació obligada a càrrec d’un pare ferit emocionalment i molt exigent. A l’epíleg l’autor remarca la importància del «paper de la naturalesa en la formació humana» i que es tracta d’una «reivindicació molt personal: mentre vivim encara som a temps de desfer silencis».

El mur que els separa sembla infranquejable, però de mica en mica junts faran camí cap a un aprenentatge mutu que anirà trencant silencis i els obrirà les Isidre Grau (Sabadell, 1945) és autor de disset novel·les, entre les quals destaquem la pentalogia d’Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), La ciutat dels solitaris, L’home que perseguia la veritat i Un dissabte de primavera. Ha conreat narrativa breu, recopilada a La pell dels anys. Contes 1981-1994, i posteriorment ampliada amb El dia de l’incident i Pinyols madurs, contes difosos a Núvol. En una línia memorialista, ha publicat Primer paisatge, amb records d’infància ficcionats. Durant quinze anys va publicar al diari Avui articles amb reflexions sobre l’escriptura, i després va recollir aquesta experiència en els assaigs literaris L’arquitectura del conte (nova edició ampliada el 2016) i La maleta de l’escriptor (nova edició revisada el 2019). Va ser membre del col·lectiu Ofèlia Dracs.

El més llegit

I després