I després

Aquest dijous, inauguració del museu germà del Thyssen de Sant Feliu a Màlaga

Compartiu aquesta història

Aquest dijous la baronessa Carmen Thyssen inaugura el museu Carmen Thyssen Màlaga, denominació definitiva del centre que es compon d’un conjunt d’edificacions de 7.147 metres quadrats dels quals 5.185 destinats a l’exposició en el palau de Villalón.
La col·lecció -s’han penjat 172 quadres- s’exhibeix en tres plantes agrupades per àrees temàtiques. Ala planta baixa hi ha un recorregut pel paisatge romàntic i el costumisme, amb obres de Dehodenq, Bamberger, Domínguez,Bécquer, Gómez Gil , etc. .

En la primera planta es mostra el preciosisme i el paisatge naturalista, amb obres de Fortuny, Benlliure, Bru Carboner, Carlos de Haes o Sánchez-Perrier.

La segona planta, dedicada a la modernització de la pintura espanyola és sens dubte la de major qualitat artística, amb obres de Sorolla, Julio Romero de Torres, Zuloaga, Regoyos o Ramón Casas. La tercera planta està ocupada per la sala per a exposicions temporals, la primera de les quals, de Picasso a Tàpies, obrirà l’11 d’abril.

Una selecta sala al costat de la balconada principal del palau de Villalón, “Maestrosantiguos” , reuneix una desena de quadres de tema religiós anteriors al XIX per decisió de la baronessa, entre els quals ressalta Santa Marina, de Zurbarán, i diverses escultures amb una talla anònima d’un Crist mort del segle XIII que el baró Thyssen va tenir en la seva residència de Pedralbes i que fins ara el museu de Màlaga havia deixat a la seva vídua al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

La baronessa Thyssen ha posat la seva col·lecció de pintura espanyola del segle XIX, formada per 230 quadres, per configurar els fons del museu durant els propers 12 anys -el protocol signat en 2008 contemplava 15 a partir d’aquest moment-; i l’Ajuntament de Màlaga ha rehabilitat el Palau de Villalón, un edifici noble del segle XVI que estava absolutament ruïnós, als quals ha afegit altres cinc immobles en la cèntric carrer Companyia com a seu de la institució –només la rehabilitació supera els 17 milions d’euros-.
Faltant només quatre dies perquè la legislació electoral prohibeixi els actes d’inauguració, les presses han estat més que evidents. A última hora d’ahir diverses desenes d’operaris s’afanyaven a enllestir les instal·lacions per a l’acte d’aquest dijous.

En referència al museu de Sant Feliu Carmen Thyssen va declarar que tot segueix el seu curs i que s’estan portant a terme els tractaments preventius i curatius als forjats de les bigues i l’eliminació de les colònies de tèrmics subterranis.

El més llegit

I després